Wethouder Erik de Ridder overhandigt een ‘Benkske’ aan Miriam Swaans sales director en Jolanda Swaans creative director van SRNDPTY.
Wethouder Erik de Ridder overhandigt een ‘Benkske’ aan Miriam Swaans sales director en Jolanda Swaans creative director van SRNDPTY.

SRNDPTY is Bedrijf van de Maand december

SRNDPTY is door de gemeente Tilburg en Citymarketing Tilburg uitgeroepen tot 'Tilburgs bedrijf van de maand'. Deze bedrijven zijn ambassadeurs voor Tilburg als ondernemersstad. SRNDPTY ontvangt de prijs vanwege haar samenwerkingen in de stad met ateliers, ontwerpers en studenten.

Tilburg - Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek aan SRNDPTY.

"SRNDPTY is een voorbeeld voor andere bedrijven als het gaat om het terughalen van productie uit het buitenland. Door samenwerking met voornamelijk lokale ateliers bevordert en stimuleert SRNDPTY de kennis-, creatieve en ambachtseconomie in Tilburg. Met maandelijks nieuwe collecties en 200 verkooppunten is het een prachtig bedrijf waar we als stad echt trots op mogen zijn."

Het label SRNDPTY wordt niet alleen online maar ook in ruim 200 winkels en retailformules verkocht aan consumenten. Na enkele kleine en niet voldoende kwalitatieve confectieproducties in Polen zijn Miriam Swaans en haar zus Jolanda samenwerkingen gestart met Nederlandse ateliers om een eigen lijn te produceren.

Miriam Swaans, een van de zussen die het label in 2008 oprichtten: "Het is onzin dat Nederland te duur is voor kledingproductie. Het uurloon mag hier dan hoger liggen, maar het risico op mislukking van producties is kleiner omdat er minder tussenkanalen zijn."

Van het ontwerp tot de productie en van de verkoop tot de distributie, alles gebeurt vanuit Tilburg. Jolanda: "Dat geeft veel voordelen. We kunnen snel schakelen. Daarbij is Tilburg heel laagdrempelig. Mensen gunnen elkaar echt iets en zijn bereid hun netwerk met je te delen als dat jou verder helpt."
Meer informatie over Bedrijf van de Maand en eerdere winnaars, kijk op:

www.makeitintilburg.nl/bedrijf-van-de-maand

Meer berichten