Barbara Robben met hond Flow in haar Atelier De Wereld. Hondje Floris wilde niet op de foto (foto: Ron van Kuijk)
Barbara Robben met hond Flow in haar Atelier De Wereld. Hondje Floris wilde niet op de foto (foto: Ron van Kuijk) (Foto: Ron van Kuijk)

Barbara creëert haar ideale wereld

Barbara Robben (48) uit Tilburg Noord is supercreatief. En dat heeft ze van geen vreemde. De bekende prentenmaker/illustrator/kunstenaar Cees Robben was namelijk haar opa. In haar gezellige huis aan de Strausslaan heeft Barbara nu een schilderknutselfrutsel-atelier ingericht waar ze helemaal los kan gaan. Tegelijkertijd nodigt ze iedereen die ook eens creatief wil bezig zijn van harte uit voor een workshop in Atelier De Wereld.

Door Ron van Kuijk

TILBURG - Het gaat er Barbara bij het organiseren van de workshops en de projecten die ze in opdracht maakt zeker niet om geld verdienen: "Als ik mijn materiaalkosten eruit haal met een kleine fooi erbij, vind ik het al lang best. Het draait straks bij de workshops echt om gezellig samen zijn en veel lachen. Want dat gebeurt tegenwoordig veel te weinig. Ik wil de mensen om me heen graag wat blijer maken en de wereld wat mooier maken door creatief bezig te zijn met schilderen, schrijven, knutselen, klussen en ga zo maar door."

"Ik maak alles wat mensen maar willen. Zo pimp ik bijvoorbeeld oude kastjes, maar maak ik ook schilderijen en zijn we bezig met een speciaal door mij ontworpen carnavals-t-shirt. Ook voor in mijn eigen huis maak ik allerlei dingen. Mijn man Arno wordt er soms gek van en honden Floris en Flow zitten soms zelfs onder de verfspetters. De creativiteit zit bij ons in de familie. Met opa Robben natuurlijk als grootste voorbeeld. Maar ook mijn ouders, zus en broer hebben het in de vingers." Barbara werkt al 30 jaar in de zorg: "Bij Stichting De Wever in Tilburg. Dat werk doe ik met heel veel plezier, maar door alle bezuinigingen en regeltjes is de werkdruk enorm toegenomen. Dat baart me veel zorgen, want ik merk aan mezelf en collega's dat het steeds lastiger wordt om goed en zonder al te veel stress te functioneren. En eigenlijk zie je die druk in de hele maatschappij toenemen. Ook daarom open ik Atelier De Wereld: zodat iedereen kan genieten van mooi kleuren, fantasie, gezelligheid en humor. Het belangrijkste is dat iedereen zijn hoofd kan leeg maken."

Meer berichten