John F. Klaver trapt de concertreeks af met zijn band. Hij speelt zijn volledige nieuwe album Catch The Morning Sun live op zaterdag 6 januari.
John F. Klaver trapt de concertreeks af met zijn band. Hij speelt zijn volledige nieuwe album Catch The Morning Sun live op zaterdag 6 januari.

Boemel-Backstage concerten van start

Theater de Boemel en Heyhoef-Backstage zijn beide als cultureel initiatief gestart in 2014. Boemel als low-budgettheater in de Spoorzone en Heyhoef-Backstage als maandelijks muziekpodium door wijkbewoners in de Reeshof. Om uiting te geven aan goede samenwerking en afstemming wordt in 2018 gestart met een nieuw concept: 'Boemel-Backstage'.

TILBURG - Op vier eerste zaterdagen van januari tot en met april is in Theater De Boemel een door Heyhoef-Backstage geprogrammeerde reeks van concerten met voornamelijk blues, roots en americana getinte acts met een semi professioneel karakter. Alle concerten beginnen om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

6 januari
John F. Klaverband

Deze reeks concerten wordt gestart met een winnaar van diverse awards, waaronder beste bluesgitarist 2015. Maar John een nieuwe route gekozen. Zijn band bestaat uit nieuwe bandleden, heeft nieuw repertoire en een andere bezetting.
John heeft voor zijn nieuwe album Catch The Morning Sun gewerkt met producers en engineers Sven Figee en Roland Dirkse (o.a. Anouk, Sven Hammond Soul). Samen met de nieuwe band en deze producers heeft John ervoor gezorgd dat deze plaat een frisse Klaversound heeft. Verwacht niet alleen blues, maar ook americana-, pop- en rockinvloeden. Het hele album Catch the Morning Sun wordt live gespeeld.

3 februari
Big Marc & Triple Kingsize

Bluesband Big Marc & Triple Kingsize, onder aanvoering van Jeroen Kant en Marc Bocken, speelt tijdloze bluesklassiekers van Albert King tot Jimmy Reed. Singer/songwriter Jeroen heeft bijna een jaar geleden de akoestische gitaar voor een elektrische gitaar ingeruild. Normaal speelt hij muziek in de categorie mijmerende liedjes en open composities. Dankzij Big Marc & Triple Kingsize staat hij te hengsten op een elektrische gitaar. Met Judith Renkema op de bas en Paulo de Stigter op drums is de band compleet.

3 maart
Coverband Popcorn

Een live show van Popcorn met klassieke krakers van toen en bekende hits van nu. Met opzwepende medleys en echte hits is de dansvloer altijd vol. Het repertoire bestaat uit een mix van rock, rock-'n-roll en soulrock met covers van artiesten als Elvis Presley, Smash Mouth, Etta James, AC/DC, U2 en The Beatles.

7 april
Mumfords Calling

Mumfords Calling is een Mumford and Sons-tribute and uit Nederland en is actief sinds januari 2016. De band speelt door heel Nederland op op pop-, folk- en tributefestivals, maar ook in de clubscene. Geïnspireerd door de gelaagdheid en muzikaliteit in de songs van de folkrockband Mumford en Sons brengt deze achtmansformatie op eigen wijze een ode aan Mumford and Sons.

Meer berichten