Foto: Toin Damen,

Tilburg Ten Miles is de snelste

TILBURG - De 45.03 minuten die de 19-jarige Rodgers Kwemoi uit Kenia op 3 september tijdens de CZ Tilburg Ten Miles realiseerde is de beste wereldprestatie op de 10 Engelse Mijlen van 2017. Dat blijkt uit de wereldranglijst van All Athletics.com. Tilburg heeft met de 45.06 van Evans Chebet ook de tweede plaats in handen.

Tilburg hield de concurrentie in Japan (Kosa), USA (Washington) en Nederland (Damloop) achter zich. Japan heeft met meer dan 100 deelnemers onder 50 minuten de sterkste wedstrijd ter wereld.

Kwemoi kwam tot de tweede tijd ooit in Tilburg. Met 44.24 is de beste prestatie in Tilburg al sinds 2005 in handen van de Ethiopische topatleet Haile Gebrselassie. Dat is nog steeds het wereldrecord. Nederlands beste wegatleet Abdi Nageeye wist zijn nationale record op de 10 EM naar 46.26 te brengen.

Bij de vrouwen, die in Tilburg altijd 10 km lopen, kwam de debuterende Ethiopische Senbere Teferi tot 30.38 goed voor een vijfde plaats op de wereldranglijst. Dat was toen de beste wereldtijd, maar die werd een week later in Praag overtroffen door vier atletes. Op deze afstand staat Tilburg twee keer in de top 10 van 2017.  

foto's Toin Damen

Meer berichten