Dries wint chocoshow

Met creaties als Van Gogh's Sterrennacht van chocolade en een chocolade-graffitimuur, won Dries Michels (26) van chocolaterie Friandries zondag 24 december De Chocoladeshow op RTL4. "Het is heel speciaal om deze show te winnen." Aan De Chocoladeshow deden alleen professionele chocolatiers mee. "Alleen al daarom was het voor mij fantastisch om mee te doen," vertelt Dries. "Het is zo leuk om mensen te leren kennen die dezelfde passie delen en die mooie dingen maken met chocolade."

"Ik heb tijdens de show heel veel geleerd. Dat ik uiteindelijk de show ook nog won, is natuurlijk helemaal speciaal. Vooral ook omdat ik de enige deelnemer was zonder chocolatier-opleiding. Ik ben opgeleid tot gespecialiseerd kok en heb in diverse restaurants gewerkt. Tot de opnames had ik bijvoorbeeld nog nooit een showstuk gemaakt."

Twee jaar geleden besloot Dries zich volledig te richten op chocolade. De meeste mensen denken bij chocolade aan bonbons met vulling van room of hazelnoot. In het assortiment van Chocolaterie Friandries zitten dan ook andere creaties, zoals chocolade met kokos, rode peper en limoenblad. Het waren die unieke smaakcombinaties en zijn creativiteit die hoge ogen gooiden bij de jury.

Als winnaar van De Chocoladeshow mag Dries, samen met chocoladeproducent Swiss, een eigen reep ontwikkelen. "Wat precies de mogelijkheden zijn, weet ik nog niet. Maar ik houd erg van citrusvruchten, dus het zou leuk zijn om daar iets mee te doen," vertelt Dries.

Meer berichten