De Nederlandse zangeres Simone Roerade staat aan de leiding van de soul-funkband Mrs Hips.
De Nederlandse zangeres Simone Roerade staat aan de leiding van de soul-funkband Mrs Hips.

Mrs Hips terug naar haar roots op eerste concert Heyhoef-Backstage

Het Tilburgse muziekpodium Heyhoef-Backstage kan zich weer op gaan maken voor een swingend 2018. De eerste act, de soul-funkband Mrs Hips onder leiding van de Nederlandse zangeres Simone Roerade, staat op 20 januari op het podium. In het voorprogramma staat het duo Lost & Found, dat bestaat uit Mike Vos en Marco Diamantatos. Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor dit eerste concert van het jaar.

TILBURG - Mrs Hips gaat terug naar haar roots. Met drie mannen om haar heen komt ze terug bij de soul van de blues en de groove van de funk. In de jaren '90 maakte zangeres Simone Roerade een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong met artiesten in binnen- en buitenland.

In de kleine bezetting waar ze nu mee speelt is meer ruimte voor Simone's powerstem, maar ook voor een jazzy Fender Rhodes-solo en een groovende ritmesectie. Achter de drumkit zit Sjoerd van Bommel. Berthil Busstra bespeelt de keys en Bart Wijtman de bas. Sjoerd en Bas zijn ook verantwoordelijk voor de achtergrondzang. Energie is waar het om draait bij de muziek van Mrs Hips. Energie die op het podium ontstaat en regelrecht overslaat op het publiek. Want Mrs Hips daagt het publiek uit om me te zingen met de liedjes.

Voorprogramma
In het voorprogramma staat Lost & Found, twee gitaren, twee stemmen. Het repertoire van Mike Vos en Marco Diamantatos bestaat uit herkenbare covers van David Bowie, Neil Young, J.J. Cale, The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, Golden Earring, The Cure, Eric Clapton, Prince, The Kinks, Pink Floyd, Tom Petty, E.L.O., Status Quo, The Doors en meer.
Het concert van Mrs Hips, met in het voorprogramma Lost & Found, is zaterdag 20 januari te zien om 20.30 uur bij Heyhoef-Backstage aan Kerkenbosplaats 1 in Tilburg. Tickets kosten 12,50 euro via de website www.heyhoef-backstage.nl.

Win kaarten
Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor dit concert. Stuur voor vrijdag 19 januari een mail naar info@heyhoef-backstage om kans te maken op deze kaarten.

Meer informatie over de optredens van Heyhoef-Backstage.

Meer berichten