Foto: Ontdekstation

Nieuwe 'Tilburgse' naam voor Ontdekstation

Het Ontdekstation gaat vanaf 1 januari verder onder de naam Ontdekstation013. De creatieve plek voor kinderen wil hiermee laten zien dat ze van en voor Tilburg zijn. Ook is er een nieuwe website, heeft het station een verbouwing achter de rug en zijn nieuwe partners met nieuwe programma's en ideeën.

TILBURG - Ontdekstation013 heeft de maand december gebruikt voor een flinke verbouwing die het mogelijk maakt drie schoolklassen tegelijk te kunnen ontvangen voor Perron T (Techniek), Perron OntdekRijk en binnenkort ook Perron Vincent (Vincents Tekenlokaal).

Voor alle kinderen die buiten schooltijd op de woensdagmiddag of de weekenden Ontdekstation013 bezoeken gaan de drie perrons intensief samenwerken en combinaties zoeken met andere partijen in de stad op het gebied van techniek en talentontwikkeling. Dat maakt het aanbod nog leuker, interessanter én uitdagender dan voorheen. En vanaf nu is ODS013 ook iedere zondag vanaf 11.00 uur open. Ontdekstation013 is daarmee uniek in Brabant en meer nog dan in het eerste jaar voorzien van een duidelijk Tilburgs DNA.

Nieuw in Ontdekstation013 is de limonadefabriek, gemaakt door studenten van het ROC. Kinderen kunnen er hun eigen limonade maken en leren hoe het proces van limonade maken in zijn werk gaat.

Ook voor heel kleine kinderen die met broertjes of zusjes meekomen is er een uitdagende speelhoek in het OntdekRijk. Kijk voor meer informatie over het vernieuwde station op de eveneens vernieuwde website van Ontdekstation013.

Meer berichten