Alle betrokkenen bij de Tilburgse Revue de TóP 013 verenigd. foto: Frans van Aarle
Alle betrokkenen bij de Tilburgse Revue de TóP 013 verenigd. foto: Frans van Aarle (Foto: Frans van Aarle)

TóP 013 13 keer op de planken

Fred van der Westerlaken, voorzitter van de Tilburgse Revue, laat zijn licht schijnen op de productie, de nauwe samenwerking met het ROC, sponsoren en de toekomst. "We willen nieuwe wegen bewandelen om een nog actueler tijdsbeeld te spiegelen in de veertiende Tilburgse Revue. Maar nu eerst alle aandacht voor de dertiende, de TóP 013. " De Tilburgse Revue de TóP 013 staat in januari dertien keer op de planken van Theaters Tilburg.

TILBURG - "Het is elke keer geweldig om de passie van de cast en alle andere disciplines te zien. Maar ook hoe stagiaires van het ROC worden omarmd." Ook vestigt hij de aandacht op de betrokkenheid van cultuurminnend Tilburg, de bezoekers en de sponsoren.

Tijden zijn veranderd, de digitaliseringsslag heeft ook vat op de Tilburgse Revue. Van der Westerlaken: "Niet alleen op het administratieve vlak, ook in relatie met de productie is een moderniseringsslag gaande. Het begon met de vraag aan de Tilburgers voor het aandragen van ideeën. Maar ook de inbreng van de jeugd is van immens belang. Voor nu en voor de toekomst. Ook de dertiende Tilburgse Revue de TóP 013 past in het huidige tijdsbeeld en is al doorspekt met digitale elementen. Nu is de cast maar ook de toeschouwer aan zet. Het mag duidelijk zijn dat we ons de komende periode gaan beraden hoe we een revue naar de toekomst toe invulling gaan geven. Humor en zakelijkheid blijven hand in hand gaan."

De TóP 013 heeft de stad Tilburg als stralend middelpunt. Van carnaval tot de Warandeloop en van de Meimarkt tot Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis. Miriam Cools, dance captain, omschrijft de Roze Maandag-scène als een heuse 'eyecatcher'. "Tilburg gaat van die scène nog lang nagenieten. Kleurrijk, levendig en voor onze discipline de langste dansact." Miriam zorgt in de zeskoppige dansgroep, die van scène tot scène wordt aangevuld met acteurs, voor de onderlinge cohesie.

Frank Bierens, verantwoordelijk voor het changeren: "Tussen de scènes is het vliegensvlug wisselen." De moeilijkste wissel heeft hij in zijn hoofd al enkele malen uitgevoerd: het bed van Koningin Maxima er af en de beiaard er op. Frank draait al sinds 2000 mee in de Tilburgse Revue en is daardoor gepokt en gemazeld als het gaat over de wissels van de decors. "Wat de spelers kunnen doen, moeten ze ook doen. Het is leuker als zij op het podium staan dan wij in onze zwarte kleding."

De Tilburgse Revue de TóP 013 staat in januari dertien keer op de planken van Theaters Tilburg. Koop kaarten aan de kassa van Theaters Tilburg of via de website.

Meer berichten