Kinderen helpen kinderen

Vier eerstejaars leerlingen van het Beatrix College hebben zich ingezet voor Stichting Tess. Indy , Luca, Tessa en Nikki van 12 en 13 zijn begin dit schooljaar gestart met een project op school in het kader van BMO (Beatrix Maatschappelijk Ondernemen). Bij BMO ondernemen leerlingen op eigen initiatief en met grote zelfstandigheid projecten met een maatschappelijk doel. Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar met een beperking dolfijnondersteunde therapie mogelijk te maken.

TILBURG - Deze dolfijnondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met een beperking te zijn en zorgt voor een hogere kwaliteit van leven voor kind en ouders. Omdat Nederlandse zorgverzekeraars deze therapie niet vergoeden, is Stichting Tess honderd procent afhankelijk van donaties.

Er staan momenteel een aantal kinderen op de wachtlijst bij Stichting Tess en de leerlingen van het Beatrix College hebben besloten om voor deze kinderen een leuke activiteit te organiseren. Als activiteit zijn ze met de wachtlijstkinderen en hun begeleiders eerst gezamenlijk gaan eten. Daarna hebben de dames voor drie uur een bad van sportcomplex de Drieburcht afgehuurd.

De leerlingen hebben hiervoor geld ingezameld met een sponsorloop en het benaderen van bedrijven. Dankzij hun inzet hebben de wachtlijstkinderen niet alleen een heel leuk uitstapje gehad maar konden de leerlingen ook aan Stichting Tess een cheque overhandigen van 1750 euro.

Meer berichten