Beatrix College in Tilburg houdt open dag

Het Beatrix College houdt op zaterdag 27 januari een open dag. In de papieren editie van Stadsnieuws wordt gesproken over februari, maar dit is dus onjuist. Op de website van de school, www.beatrixcollege.nl, gaat het over 'ervaringen' en 'herinneringen maken'.

TILBURG - Doen schoolresultaten er hier niet zoveel toe? Rector Wilma van Noort schiet ervan in de lach. "Dat vraag je aan mij? Ik ben de cijfertjesfreak hier. Onze leerlingen schuiven bovengemiddeld vaak op van vmbo naar havo en van havo naar vwo. Onze examenresultaten zijn goed tot heel goed." Cijfers bepalen maar voor een deel of een school een goede school is, vindt Van Noort.

Vaardigheden
"In de jaren die jongeren bij ons zijn, bereiden we hen voor op een toekomst die nog onbekend is. Daar horen kennisvakken bij én vaardigheden zoals samenwerken, organiseren, omgaan met teleurstellingen. Dat leer je tijdens lessen en erbuiten."

"Bij een productie als de Beatrix Musical, in een maatschappelijk project, in programma's waar je je energie en talent kwijt kunt als je die na je gewone lessen nog overhebt. Van vervolgopleidingen horen we dat onze oud-leerlingen opvallen omdat ze vaak prettig in de omgang en zelfstandig zijn. Het zijn fijne mensen. Dan denk ik dat we iets goed doen."

Kijk voor meer informatie over de school en de open dag op de website.

Meer berichten