Foto: Jan Loonen

Erwin van de Looi besluit aflopende contract bij Willem II niet te verlengen

Erwin van de Looi heeft Willem II aangegeven zijn tot medio 2018 lopende contract niet te verlengen. Hoewel hij al anderhalf jaar met veel plezier en passie in Tilburg werkt, gaat de 45-jarige oefenmeester na dit seizoen op zoek naar een nieuw avontuur.

Door Jan Loonen

TILBURG - "Persoonlijke beslissingen zoals deze, neem ik ook vaak op gevoel. Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Dit geeft duidelijkheid voor iedereen. Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging en wij kunnen alle energie steken in sportieve successen", aldus Van de Looi.
"Hier liggen in zowel de beker als de competitie nog grote uitdagingen voor ons waarop ik mij samen met de staf en spelers volledig wil richten’, vervolgt hij. ‘Onze ambitie is om samen met het publiek als twaalfde man het seizoen op een mooie manier af te maken. Daarin hebben we alle vertrouwen."

Respect voor keuze
Technisch directeur Joris Mathijsen: "We hadden afgesproken onze samenwerking in maart te evalueren. Erwin heeft ons echter vorige week laten weten zijn contract niet te verlengen. Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB beker te winnen."
 

Meer berichten