Foto: Jacky Eickes

Tilburgs Jazz-trio komt met eigen CD

De net afgestudeerde Sanne Rambags heeft een enorme passie en liefde voor Jazz. Met haar oud-klasgenoten Sjoerd en Koen vormt ze een trio: Medita. In Paradox Tilburg vinden ze hun thuisbasis. "Op dit moment zijn we bezig met een cd, die helemaal bestaat uit onze eigen composities. Door middel van crowdfunding hebben we bijna het hele bedrag voor een release binnen, maar we hebben hulp nodig met de laatste beetjes."

Jacky Eickes

TILBURG - In juni afgestudeerd en pas 23 jaar, maar wijsheid, rust en sereniteit in haar stem. Vandaar wellicht dat Sanne de zangeres is van het trio Medita. De Goirlese ontwikkelde op jonge leeftijd al interesse voor het genre Jazz. "Mijn ouders draaiden die muziek, dus ik heb het thuis veel geluisterd. De Jazz die ik zelf speel is vrije interpretatie, sfeervolle sound en Scandinavisch."

Ze was 16 toen ze erachter kwam dat dit het mooiste was dat er is. "Het maken van muziek waar je mensen mee verbindt en dat met je eigen stem, is zo bijzonder. Het geeft me heel veel energie. En ik kom op plekken waar ik anders nooit zou komen."

Van februari tot en met mei nog was Sanne in Zwitserland, bij de zangeres Susanne Abbuehl. "Ik zat bij haar op het conservatorium en kreeg daar zanglessen, ensemble en heel goede begeleiding."

Sjoerd speelt de piano, Koen is de trompetist en inmiddels spelen ze drie jaar samen, geven concerten in de Paradox en doen huiskamerconcerten. "Medita betekent sympathische vreugde; vreugde voelen voor geluk van een ander. En geluk is sowieso heel belangrijk in de muziek. Als je mij vraagt waar ik over vijf jaar ben, dan hoop ik gewoon dat ik nog steeds doe wat ik nu doe. Er was ooit een vrouw die na ons concert zei tegen me: 'jij komt er wel'. Ik speelde met muzikanten waar ik veel respect voor had. Toen voelde ik al: dit is wat ik het liefst wil, dus voor mijn gevoel was ik er al. Het is nog steeds mijn reis, maar ik ben heel gelukkig en dat is wat ik wil."

Op www.voordekunst.nl kunnen mensen geld doneren, zodat Medita in september aan de releasetour kan beginnen. Als tegenprestatie kunnen mensen de cd kopen, of voor een tientje naar een yogales komen, waar het trio muziek maakt.

"Het gaat al heel goed hoor, maar we zijn nu bezig met de laatste loodjes. Op 8 februari houden we ons eigen yogaconcert op de Oude Dijk 1 in Tilburg."

Het album wordt gereleased door ZenneZ Records. "De sfeer ervan heeft veel met weidsheid en de natuur te maken. Soms repeteren we en improviseren we wat en dan komt daar opeens iets heel moois uit." Sanne is blij met Tilburg. "Het voelt of de stad achter ons staat."

Meer berichten