Theo Weterings was te gast bij studenten van Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI).
Theo Weterings was te gast bij studenten van Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI).

Studenten Fontys ACI interviewen burgemeester Theo Weterings

Precies twee maanden is Theo Weterings nu burgemeester van Tilburg. Tijd om hem eens aan de tand te voelen, vonden studenten van Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI). Hoe houdt hij contact met zijn stadsgenoten? Gaat hij carnaval vieren? En wat doet hij eigenlijk om jong talent te behouden voor de stad?

Door Jolanda Horsten

TILBURG - 'Tilburger onder de Tilburgers' wil hij zijn, vertelde Weterings tijdens zijn installatie. Daarvoor heeft hij een e-mailadres in het leven geroepen:
burgemeester@tilburg.nl maar mensen mogen ook het stadhuis bellen. Ook roept hij iedereen die zich wil bemoeien met wat er in de stad gebeurt op, om te gaan stemmen. "Zo heb je invloed op het programma."

Talent
Een ander onderwerp dat aan bod kwam, is hoe Tilburg - een stad met veel studenten - deze hoogopgeleide mensen binnenhoudt na hun studie. "Er is een aantrekkelijk werkklimaat", stelt Weterings. "Zeker voor startende ondernemers. Als gemeente zorgen we voor ruimte om activiteiten te ontplooien. Kijk eens naar de Spoorzone. Vroeger kon je daar niet komen. Nu is het een broedplaats voor jong talent."

Carnaval
De burgemeester is een geboren Tilburger en ook van oudsher een carnavalsvierder. Tilburgers kunnen hem dus tegenkomen tijdens bijvoorbeeld D'n Opstoet. "Een van de mooie dingen van teruggaan naar het zuiden is dat je weer carnaval kunt vieren."

Met een Zachte G
Het televisieprogramma Met een Zachte G wordt wekelijks gemaakt door studenten van de opleiding International Event, Music & Entertainment Studies van Fontys, Academy for Creative Industries in Tilburg. De opleiding beschikt over een eigen televisiestudio. Studenten leren hier onder begeleiding hoe een televisieprogramma gemaakt wordt. Alle aspecten van het tv-vak komen aan bod.

Interview zien
Het interview met de burgemeester is nog elke dag te zien bij Omroep Tilburg in het programma Met een Zachte G. Het programma is tot en met woensdag 31 januari te bekijken. Daarna is het te zien op Facebook.com/meteenzachteg en op de website van Omroep Tilburg.

Meer berichten