Foto: Anne-Marie Smulders

Layla 'Door mijn ervaring bij Feniks durf ik nu alles aan'

Layla Mabrouk was als vrijwilligster bij Feniks actief. Als gastvrouw ontving zij deelneemsters en was zij voor velen het eerste gezicht bij binnenkomst. Nu volgt ze een re-integratietraject bij Sagènn en loopt stage bij De Wever.

Door Veerle Kleijntjens

TILBURG - "Ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen. Vroeger verveelde ik me altijd als zij op school zaten. Ik deed heel af en toe mee aan een activiteit in het buurtcentrum, maar de rest van de tijd was ik alleen en dat vond ik maar saai." De ambitieuze Layla wilde zich ontwikkelen en was op zoek naar taallessen en vrijwilligerswerk.

Op een gezamenlijke wervingsdag van Feniks en ContourdeTwern kwam zij in aanraking met EVA, een cursus die Stichting Lezen & Schrijven voor vrouwen heeft ontwikkeld om hun taalvaardigheden te verbeteren en hun positie in de maatschappij te verstevigen. Layla ging EVA volgen en ging vervolgens bij Feniks aan de slag als vrijwilligster. "Toen ik voor het eerst bij Feniks kwam, voelde ik me meteen thuis. Het voelt veilig om alleen met vrouwen te zijn. Bij Feniks hield iedereen rekening met mij en sprak rustig, waardoor ik het Nederlands goed kon verstaan en leren."

Layla ontpopte zich al snel tot enthousiaste gastvrouw. "Ik liep altijd met een grote smile op mijn gezicht. Als je gastvrouw bent, ga je constant met mensen om en knoop je gesprekjes aan." Ook heeft Layla door haar vrijwilligerswerk veel kunnen oefenen met de taal. "Ik ontmoette veel Nederlandse vrouwen die mij hielpen met de taal door me tips te geven. Vroeger was ik verlegen als ik Nederlands moest spreken. Nu heb ik zelfvertrouwen en ben ik een sociaal mens, ook als ik Nederlands spreek. De lessen van EVA en het vrijwilligerswerk waren voor mij de perfecte combinatie."

In het kader van haar re-integratietraject bij Sagènn loopt Layla nu stage bij De Wever, waar ze werkt met ouderen. "Straks wil ik graag een betaalde baan. Het maakt me niet uit waar, als ik maar mensen om mee heen heb. Daarvoor ben ik nu al druk aan het solliciteren. Zelfs als ik niet helemaal in het profiel pas, probeer ik het gewoon. Door mijn ervaring als gastvrouw bij Feniks durf ik nu alles aan!"

Feniks zoekt met spoed een nieuwe taalvrijwilligster. Interesse? Neem contact op met Feniks.

Meer berichten