Foto: Jasper Schoonhoven

Carnaval ook thuis live te zien

Kaartjes uitverkocht? Geveld door de griep? Dan kun je toch meegenieten van carnaval in Kruikenstad. Thuisblijvers kunnen dit jaar voor het eerst verschillende carnavalsevenementen live op internet volgen. De Carnavalsstichting Tilburg verzorgt een beeldregistratie van de Kruikenviering en Et Sebiet op Facebook. En Omroep Brabant doet verslag van de Opstoet en Kruikenstad in Koor.

KRUIKENSTAD - Natuurlijk staan Kruiken en Kruikinnen het liefst tussen de feestgangers in de polonaise en zitten ze naast elkaar in de kerkbanken tijdens de Kruikenviering. Maar wie verhinderd of slecht ter been is, kan thuis en in Tilburgse wijkcentra en verzorgingshuizen toch meegenieten met de carnavalsvierders.

Wijkcentra 't Sant en Heyhoef zijn twee van de plekken waar mensen terecht kunnen. Centrumcoördinator Ingrid van Stiphout hoopt tachtig enthousiaste wijkbewoners over de vloer te krijgen in 't Sant. "Vroeger was er in elke kroeg in de wijken wel iets te doen met carnaval, maar er zijn nu eenmaal minder kroegen tegenwoordig. Daarom is dit een prachtige manier om carnaval weer meer in de wijken te brengen."
De audiovisuele specialisten van Espressivo verwerken livebeelden van meerdere camera's direct tot een tv-programma. De Carnavalsstichting Tilburg zendt deze beelden live uit via de Facebookpagina 'Carnaval in Kruikenstad' (www.facebook.com/kruikenstadnl).

Dit jaar wordt de Kruikenviering op maandag 12 februari om 13.00 uur live gestreamd. En op dinsdag 13 februari vanaf 21.50 uur is het laatste feestgedruis en de ceremoniële afsluiting van carnaval, Et Sebiet, op de Facebookpagina te volgen.

Op de website van de Carnavalsstichting Tilburg is een link beschikbaar om alles te volgen. Kijk daarvoor op www.kruikenstad.nl.

Meer berichten