De Tilburgse Maarten, Johannes en Luke willen meer carnavalsmuziek tijdens carnaval.
De Tilburgse Maarten, Johannes en Luke willen meer carnavalsmuziek tijdens carnaval.

Geen CV: carnavalsvereniging, maar een VC: vinylclubje

Carnaval moet weer carnaval worden. Althans, als het aan Johannes van Beeck, Maarten Schmitz en Luke Heuer ligt. Vorig jaar begonnen ze als 'Nostalgieten' en in januari kwamen ze met een carnavalskraker: Ambiance in de Ambulance. "We noemen onszelf geen CV, carnavalsvereniging, maar een VC: Vinyl Clubje en we draaien de echte oude carnavalsmuziek weer op vinyl in de clubs."

Door Jacky Eickes

TILBURG - Ze wilden meer carnavalsmuziek tijdens carnaval, de Tilburgse Maarten, Johannes en Luke. "Het is nu heel veel house en dance", vertelt Maarten. Het idee om oude carnavalsmuziek op vinyl te gaan draaien was er al langer, maar vorig jaar pakten we pas uit." Tijdens carnaval vorig jaar draaiden de 25-jarigen al in verschillende kroegen. En ook dit jaar hebben ze mooie boekingen. "We staan onder andere in de Boekanier, maar het mooiste is wel dat we onze eigen Nostalgietencarnavalscafé hebben in het Elfde Gebod, op zaterdag. De andere dagen gaan we zelf op sjouw."

Begin dit jaar brachten ze 'Ambiance in de Ambulance' uit, met clip en wel. Ze kwamen er zelfs door bij de radio 3FM terecht. "Stonden we 's nachts bij Rob van de Radio, met ons zelfgeschreven liedje. Zo tof." Het idee voor het liedje bestond net als het idee voor Nostalgieten al langer, maar werd pas later in uitvoering gebracht. "Onze vrienden hebben achter de schermen echt enorm meegeholpen, iedereen stak zijn handjes uit. En we zijn zelfs naar Sittard geweest, waar een harmonie de melodie live heeft ingespeeld in een concertzaal. We wilden iets speciaals doen, geen cover opnemen of een housebeat onder een liedje zetten."

De mannen kennen elkaar een jaar of zeven. "Ik ben zelf niet heel muzikaal, Johannes is dan wel weer creatief. En een andere vriend van ons die produceert dan weer. Iedereen helpt, want iedereen vindt het zó tof. We krijgen er ook heel veel leuke reacties op. Niet alleen van vrienden, maar ook van echte carnavalsvierders.

Dit jaar zit de agenda aardig vol met carnaval. "We hebben er echt enorm veel zin in. Gek eigenlijk, want onze ouders vieren allemaal niet echt carnaval en toch zijn wij er een keer ingerold. De sfeer tijdens deze dagen is gewoon fijn en het hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij als je uit Brabant komt. Lekker vijf dagen vol doorgaan, da's goud."

Een uit de hand gelopen grap willen Nostalgieten het niet noemen. "Het is begonnen als een leuk idee. Maar we vinden wel: als je ergens aan begint, moet je het ook goed doen. Als je er zoveel tijd en moeite in steekt als wij gedaan hebben, is het zonde om dit als een geintje te zien."

Meer berichten