Ontdek de soul van BSO Monopole

Als eerste Cultuur-BSO van Tilburg wordt CulTuur BSO Monopole op 27 februari officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx. Monopole is een Kinderstad Special, een unieke buitenschoolse opvang van Kinderstad in het centrum van Tilburg, waar cultuur in de breedste zin van het woord centraal staat. Belangstellenden zijn uitgenodigd om de soul van Monopole te ontdekken.

Tilburg - CulTuur BSO Monopole is gelegen aan de Langestraat, in een voormalig wijnpakhuis. De locatie is ingericht met een theaterruimte, professionele danszaal, keuken, een filmruimte, muziekruimte en atelier. Elke ruimte daagt kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten en te ontdekken wat ze leuk vinden om te doen. Omdat toeschouwers in de visie van Monopole ook deelnemers zijn, staan er in de meeste ruimtes bankjes waar kinderen kunnen toekijken.

De medewerkers van Monopole zijn gespecialiseerd in een bepaalde kunstdiscipline en bieden kinderen vanuit die achtergrond activiteiten aan. Onder andere theatermakers, filmkunstenaars, schilders en dansdocenten delen hun passie met de kinderen en dragen zo bij aan de ontwikkeling van creativiteit. Berrie Kolmans, muzikant en artistiek directeur van CulTuur BSO Monopole: "Cultuur heeft geen verheven status. Het is iets wat je vanuit je passie met kinderen deelt, doet en onderneemt. Wil je dat kinderen dansen? Dans! Wil je dat kinderen zingen? Zing! Cultuur zit in ieder van ons en door dat te delen verruim je de belevingswereld van het kind."

De Cultuur-BSO werkt om die reden niet met dans- of muziekworkshops, maar zet plezier en ontdekken voorop. Activiteiten als zingen, dansen en koken ontstaan er spontaan en het eindresultaat is daarbij ondergeschikt aan hoe dit tot stand komt.

CulTuur BSO Monopole wordt op dinsdag 27 februari officieel geopend. Vanaf 15.30 uur zijn ouders en geïnteresseerden welkom. Om 16.00 uur verricht wethouder Marcelle Hendrickx de officiële opening. In de loop van 2018 wordt de tweede Cultuur-BSO geopend in de Reeshof.

Meer berichten