Binnen KBO Korvel zijn er zorgen over de verkeersveiligheid in de wijk. Met name het Korvelplein is gevaarlijk, vindt een aantal senioren. Meer informatie over de KBO staat op www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl of bel 06-46244027. Foto: Aldert van der Burg
Binnen KBO Korvel zijn er zorgen over de verkeersveiligheid in de wijk. Met name het Korvelplein is gevaarlijk, vindt een aantal senioren. Meer informatie over de KBO staat op www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl of bel 06-46244027. Foto: Aldert van der Burg (Foto: Aldert van der Burg)

KBO Korvel en Trouwlaan vinden elkaar

Een fusie is nog ver weg. Sterker nog, die zal er misschien nooit komen. Wel zijn KBO Korvel en KBO Trouwlaan onlangs voorzichtig begonnen samen te werken. De twee afdelingen hebben enige tijd terug voor de eerste keer samen iets ondernomen.

Door Aldert van der Burg

TILBURG - KBO Korvel heeft 82 leden, KBO Trouwlaan 139. Eén van de eerste gezamenlijke activiteiten van beide afdelingen was een uitstapje voor de leden naar Dierenpark De Oliemeulen. Daarna gingen de senioren een hapje eten in Moergestel. "Ik ben blij dat het veel mensen goed is bevallen", zegt secretaris Bea Martens van KBO Trouwlaan. "Iedereen ging met elkaar om. Er was absoluut geen sprake van Korvel- of Trouwlaankliekjes." Ook de kerstviering en de nieuwjaarsreceptie werden gezamenlijk gehouden. Als het aan de secretaris en aan voorzitter Diny Zoontjens van KBO Trouwlaan ligt, wordt er binnenkort ook een bijeenkomst georganiseerd waar de leden van beide afdelingen elkaar 'op ontspannen wijze' beter kunnen leren kennen. Dat moet dan gebeuren in het Zuiderkwartier, de thuisbasis van KBO Trouwlaan. "We moeten het langzaam opbouwen", zegt Zoontjens. "We willen de leden onze plannen tot nadere samenwerking uitleggen, maar vinden het ook belangrijk dat zij hun mening kunnen geven." Voorzitter Ton Bertens van KBO Korvel wil deze bijeenkomst opvrolijken met live muziek en een buffet. "Lekker eten is belangrijk voor ouderen", legt hij uit.

Het teruglopende ledenaantal van beide afdelingen heeft volgens Bertens een natuurlijke oorzaak. Slechts een enkeling verdwijnt vanwege een meningsverschil. Martens: "Daarnaast is er al veel te doen voor ouderen. ContourdeTwern organiseert ook van alles voor hen." Soms doet de welzijnsorganisatie dit samen met KBO Trouwlaan.

Bij KBO Trouwlaan zijn vooral biljarten en bloemschikken populair. Bij KBO Korvel kunnen ouderen terecht voor onder meer bingo, biljarten, fietsen, kaarten en koersbal. Er zijn wel dringend vrijwilligers nodig die de activiteiten in goede banen leiden en ook nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom. Truus Krijnen is zowel vrijwilliger als bestuurslid van KBO Korvel. "Ik ben pas in september vorig jaar begonnen als vrijwilliger en een jaar geleden als bestuurslid", vertelt ze. "Daarvoor was ik 15 jaar vrijwilliger bij Den Herdgang, maar dat vond ik op een gegeven moment te ver uit de buurt." KBO Trouwlaan is tevreden over de 'seniorvriendelijkheid' van haar buurt. "De wijk is heel erg opgeknapt", stelt Zoontjens. In Korvel valt qua veiligheid nog wel wat te wensen, vinden Bertens en Krijnen. Vooral verkeer op het Korvelplein veroorzaakt gevaarlijke situaties voor ouderen.

Meer berichten