Op woensdag 7 februari was de slotbijeenkomst. Elke deelnemer gaf een korte toelichting op de door hem of haar gemaakte collage met tips en groeistappen.
Op woensdag 7 februari was de slotbijeenkomst. Elke deelnemer gaf een korte toelichting op de door hem of haar gemaakte collage met tips en groeistappen.

Budgetkring zorgt voor groei

De afgelopen maanden werd in wijkcentrum de Ypelaer in Tilburg-noord weer een Budgetkring gehouden. De Budgetkring is een werkgroep waarin deelnemers gestimuleerd worden om bewust en zorgvuldig om te gaan met hun geld en met hun leven. Het is een leefstijlprogramma met de unieke aanpak van Gelukkig met Genoeg. Op woensdag 7 februari was de slotbijeenkomst.

Tilburg - Om in alle rust te kunnen 'landen' en uit de dagelijkse stress te komen, startte de bijeenkomst met een stiltemoment. Kort daarop gaf elke deelnemer een korte toelichting op de door hem of haar gemaakte collage met tips en groeistappen.

Iemand voelde zich vrij en opgelucht en had vlinders getekend; die staan voor een transformatie van rups naar pop naar vlinder. Volgens een andere deelneemster had de Budgetkring haar een spiegel voorgehouden, wat bij haar tot groei heeft geleid.

Weer iemand anders ('een controlfreak') wilde steeds weten of ze zich een aankoop wel of niet kon veroorloven en hoeveel geld ze per maand extra overhield dankzij deze cursus.

Cursusleidster Wendy van Gorp vroeg de deelnemers na te gaan waar ze blij van morgen. Zelf wordt ze steeds weer blij van de tweedehands vaatwasser die ze pas heeft gekocht, ook al zit ze krap bij kas. "Als je iets echt wilt, vind je altijd wel een manier om het te financieren."

Een groepslid vertelde dat ze gratis een wasdroger kon overnemen; ze vindt het heerlijk dat ze nu lekker zachte handdoeken heeft. Verder werden handige Facebookgroepen genoemd, zoals 'Meer geld, minder stress – bespaartips' (met handige info om geld te besparen) en het 'Tilburgs kliekjes doorgeefluik' (om eten weg te geven dat je over hebt, want weggooien is 'sunt'!).

Certificaten

Na de uitreiking van de certificaten noemde iedereen nog een 'positieve opsteker'. Een deelneemster vond het een fijne afsluiting van een warme groep met respect voor elkaar.

Een andere deelneemster voelde dat ze in ontwikkeling is en door deze werkgroep wordt gevoed. Weer iemand anders gaf aan dat hij weliswaar niet financieel rijker was geworden, maar wel geestelijk; ook had hij veel liefde ontvangen.

Een deelnemer van Marokkaanse afkomst vond het een mooie ervaring, waarbij dingen konden worden gedeeld. Hij drukte zijn tevredenheid uit met 'hamdullah', wat neerkomt op 'God zij dank', in het vertrouwen dat alles goed komt.

De zitting werd afgesloten met de lekkere hapjes die eenieder had meegebracht, zoals brownies, quiche en croissantjes. Groepsleidster Wendy vond het een leuke en ontspannen laatste bijeenkomst van een bijzondere groep. Ook zelf heeft ze veel geleerd. "De Budgetkring kwam toevallig op mijn pad, en ik wilde eens proberen hoe de rol van cursusleider mij beviel." Ze groeit nog steeds in die rol, zoals je pas echt leert autorijden na het behalen van je rijbewijs. John Steinbeck zei ooit: "And now that you don't have to be perfect, you can be good".

Meer berichten