De BSO wordt officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx.
De BSO wordt officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx.

Ontdek de soul van BSO Monopole

Achter het Cultuurhuis Monopole klinkt het geluid van een accordeon. Naar mate het luider wordt, zien we wie er speelt. Het zijn de kinderen van BSO Monopole, een buitenschoolse opvang voor cultuur. Ze lopen in een stoet naar de voorkant van het gebouw. Berrie Kolmans, de directeur van BSO Monopole en muzikant zingt hier samen met de kinderen het BSO-lied. De ouders worden uitgedaagd om het kind in henzelf op te roepen en mee te doen aan de stopdans. Dit verzoek wordt graag gehonoreerd en even staat iedereen stil. 

TILBURG - Het is een speciale dag, 27 februari, voor BSO Monopole. De BSO wordt namelijk officieel geopend door wethouder Marcelle Hendrickx. Als voorstander van cultuur kon zijn natuurlijk niet missen bij onze opening. Met haar ogen dicht kiest ze een aantal kinderen, die zich inmiddels om haar heen hebben verzameld, uit om te helpen het gele doek van het logo af te halen. 

Marcelle Hendrickx vertelt binnen over haar ervaring met cultuur en buitenschoolse opvang en ook Berrie Kolmans laat blijken hoe blij hij is met de opening van zijn cultuurBSO. Beide zetten hun handtekening op een grote glazen plaat, die als bewijs van de opening dient. Iedere persoon die aanwezig is, wordt ook gevraagd zijn handtekening te plaatsen.

Er zijn buurtbewoners, ouders, geïnteresseerde nieuwe ouders en kinderen, allemaal nieuwsgierig naar de soul van Monopole. Lang hiernaar zoeken is niet nodig, want BSO Monopole ademt cultuur. In elke ruimte gebeurt iets interessants; in de muziekruimte zit een meisje piano te spelen, in het restaurant staan kinderen drankjes en hapjes uit te serveren, in de theaterkelder wordt gespeeld, in het atelier kunst gemaakt en helemaal bovenin het gebouw staan twee kinderen een dansje te doen.

Aan het einde van de dag loopt de BSO langzaam leeg. De mensen zijn weg, maar de sfeer blijft. Rustig wachtend op de volgende dag. Een dag vol cultuurbeleving. 

Meer berichten