Deze kaajbaandexpositie bestaat uit de vuilcontainers van 64 huishoudens die samen een zuilengalerij vormen met afbeeldingen van het erfgoed van de stad. 
Deze kaajbaandexpositie bestaat uit de vuilcontainers van 64 huishoudens die samen een zuilengalerij vormen met afbeeldingen van het erfgoed van de stad. 

Opening Kaajbaandexpositie XL

Kinderen van groep 6 van basisschool De Stappen uit Tilburg openen op donderdag 8 maart, samen met de medewerkers van het Brabants Afval Team (BAT), de kaajbaandexpositie XL.

TILBURG - Deze kaajbaandexpositie bestaat uit de vuilcontainers van 64 huishoudens in de Minister Mutsaersstraat, Theresiaplein en Mr. Stormstraat, die voorzien zijn van een pictogram uit het lettertype TilburgsAns. Tesamen vormen de containers een zuilengalerij met afbeeldingen van het erfgoed van de stad.

Onderwerpen die op de containers verbeeld worden, zijn onder andere de fameuze Tilburgse kermis, het markante kroepoekdak van het station, de kruikenzeiker, Marietje Kessels, poppodium 013, café Bet Kolen, Helga Deen, de Hasseltse kapel en de kaajbaand, het Tilburgse woord voor stoeprand. De pictogrammen zijn gemaakt door illustrator Ivo van Leeuwen en een onderdeel van het lettertype TilburgsAns dat hij samen met ontwerper Sander Neijnens heeft gemaakt. Ze verbeelden het materieel en immaterieel erfgoed van de stad.

Aan de kaajbaandexpositie is een lesprogramma gekoppeld voor de kinderen van groep 6 van basisschool De Stappen. In de dagen voorafgaand aan de opening maken zij aan de hand van het lettertype TilburgsAns nader kennis met hun stad, haar erfgoed en haar verhalen. De opening van de kaajbaandexpositie vindt plaats op donderdag 8 maart rond 10.30 uur op het Theresiaplein in Tilburg. Daarna is de expositie iedere donderdagochtend gratis te bezichtigen.

De kaajbaandexpositie XL werd mogelijk gemaakt door Cupudo, Erfgoed Tilburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer berichten