Op zaterdag 28 september vindt er een pianistenhappening plaats voor jonge talenten.
Op zaterdag 28 september vindt er een pianistenhappening plaats voor jonge talenten.

Jonge pianisten gezocht voor Tilburg op Vleugels

Stichting Sporck houdt in september en oktober 2018 een vierdaags festival op het gebied van klassieke muziek. Het festival draagt de naam Tilburg op Vleugels. Op de eerste dag is er bijzondere aandacht voor jonge pianisten.

TILBURG - Op zaterdag 28 september vindt er een pianistenhappening plaats voor jonge talenten. Met een rijdende kar worden op die dag - een zaterdagmiddag met veel winkelend publiek - een aantal pleinen (Wagnerplein, Pieter Vreedeplein, Heuvelplein, Vijfsprong, Radioplein) in de Tilburgse binnenstad aangedaan. Jonge pianisten van 8 tot en met 16 jaar kunnen met een kort optreden dingen naar de titel van 'Tilburgs pianotalent van het jaar'. In twee leeftijdscategorieën wordt er om deze titel 'gestreden' door jonge pianisten die in Tilburg wonen of er les krijgen. Een deskundige jury zal hierover beslissen.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 14 oktober tijdens het slotconcert van 'Tilburg op Vleugels' in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Opgeven
Opgeven kan tot 1 juni via het e-mailadres info@sporck.nl. De werken die gespeeld moeten worden, kunnen worden gedownload van de site. Daar zijn ook de regels van de competitie te vinden.

www.sporck.nl

Meer berichten