Mirthe heeft in de afgelopen week een betaalde baan gevonden voor 16 uur in de week! Deze baan gaat ze combineren met haar vrijwilligerswerk bij de stadscamping. foto: Regine Griep
Mirthe heeft in de afgelopen week een betaalde baan gevonden voor 16 uur in de week! Deze baan gaat ze combineren met haar vrijwilligerswerk bij de stadscamping. foto: Regine Griep

De Krachtcentrale brengt Mirthe back in business

Mirthe was in 2013 in verwachting van haar tweede zoon toen haar contract niet werd verlengd. Dat was een bittere pil. In die situatie was het lastig in te stappen in een andere baan. Dat de arbeidsmarkt op een dieptepunt zat hielp ook al niet.

Door Regine Griep

TILBURG - Wat volgde was een periode van 'huisje boompje beestje', zoals Mirthe het zelf zegt: "Ik maakte van de nood een deugd en heb enorm genoten van de geboorte en de zorg voor mijn kinderen. Toch werd mijn wereldje na verloop van tijd steeds kleiner en de afstand tot een baan groter. Dat had invloed op mijn zelfvertrouwen. Toen de jongste 3,5 jaar was werd het tijd om opnieuw te gaan kijken naar mogelijkheden voor werk."

Dat bleek moeilijker dan gedacht, vooral omdat Mirthe werd geconfronteerd met zaken uit het verleden die invloed hadden op haar zelfvertrouwen. De Praktijkondersteuner van de huisarts tipte Mirthe op De Krachtcentrale 013. "De eerste schooldag van mijn jongste zoon was tevens mijn eerste dag in de Krachtcentrale. Het begin van ons beider toekomst buitenshuis! Het traject begon met een training. Hier leerde ik veel over mezelf. Om mijn zelfvertrouwen weer te vergroten werd ik door de Krachtcentrale gestimuleerd om vrijwilligerswerk te gaan doen. Er kwam een mooie kans voorbij: Stadscamping Tilburg was op zoek naar een administratieve ondersteuner. Een heel gevarieerde functie waarbij ik de ruimte krijg om mijzelf verder te ontwikkelen. Mijn pro-actieve houding en meedenkend vermogen worden gewaardeerd en benut."

Over haar traject in De Krachtcentrale vertelt Mirthe: "Ik raad het iedereen aan! Het is fijn om te ervaren dat je een hoop kwaliteiten in huis hebt waar anderen ook blij van worden. Je leert weer regie over je leven te nemen. Wat ook fijn is, je bent niet alleen: samen met je 'collega's' werk je aan je doelen. Je helpt en steunt elkaar waar nodig. In de Krachtcentrale zoek je niet persé naar een baan maar eerder naar 'een bestaan dat bij je past'."

Mirthe heeft in de afgelopen week een betaalde baan gevonden voor 16 uur in de week. Deze baan gaat ze combineren met haar vrijwilligerswerk bij de Tilburgse stadscamping.

Meer berichten