Na de officiële prijsuitreiking bij het BAT aan de Ceramstraat op donderdag 8 februari, waarbij wethouder Berend de Vries de prijs uitreikte, kan de oplettende burger dit rijdende kunstwerk met groene boodschap spontaan bewonderen. foto: Joep Eijkens
Na de officiële prijsuitreiking bij het BAT aan de Ceramstraat op donderdag 8 februari, waarbij wethouder Berend de Vries de prijs uitreikte, kan de oplettende burger dit rijdende kunstwerk met groene boodschap spontaan bewonderen. foto: Joep Eijkens

Hannah versiert vuilniswagens

Sinds kort rijden ze door Tilburg: drie vrolijk versierde vuilniswagens van het BAT. Het ontwerp is gemaakt door Hannah Kwast en haar moeder Marliecke. Zij stuurden enkele maanden geleden hun ontwerp in voor de milieu-ontwerpwedstrijd.

Tilburg - Na de officiële prijsuitreiking bij het BAT aan de Ceramstraat op donderdag 8 februari, waarbij wethouder Berend de Vries de prijs uitreikte, kan de oplettende burger dit rijdende kunstwerk met groene boodschap spontaan bewonderen. Zo ook de klas van de broer van winnares Hannah, Pieter. Meester Karl Gerritse schreef erover:

"Op woensdagochtend 21-2-2018 jl. tijdens de Staalles, zagen de leerlingen van groep acht van Auris Florant, school voor speciaal onderwijs te Tilburg, een vuilniswagen voorbij rijden. Maar het was er niet zomaar eentje! Het was een vuilniswagen met een tekening erop die ontworpen was door de moeder én zus van Pieter Kwast uit onze groep. Vanaf deze week rijden er drie van die wagens in Tilburg rond met het winnende ontwerp. Meester Karl had beloofd aan de kinderen, dat als ze de vuilniswagen buiten zouden zien voorbijrijden, zij de school uit mochten rennen om het ontwerp in het echt te bewonderen. Woensdagochtend was het moment dan eindelijk daar. Naomi riep: "Hé, daar is de vuilniswagen!" De kinderen zagen 'm voorbijrijden en renden zo hard als ze konden naar buiten. Meester Karl knipperde een keer met z'n ogen en hij stond voor een lege klas. Zo snel waren ze verdwenen uit de klas. Natuurlijk waren de juffen op de gang daar niet echt heel blij mee, maar meester Karl had het beloofd! En beloftes moet je nakomen. De vuilnismannen waren net zo verbaasd als meester Karl. Opeens hadden ze dertien kinderen op bezoek, die hun vuilniswagen aan het bewonderen waren. Wat vonden ze het toch een mooie vuilniswagen! Als herinnering hebben we een foto gemaakt. Toch wel een heel mooi moment, vooral voor Pieter!"

Symbool

Het ontwerp van Hannah en Marliecke Kwast staat symbool voor de mensheid, groot en klein, die allemaal hun steentje naar draagkracht bijdragen bij het doorgeven (zuinig zijn op en goed zorgen voor) de aarde.

Boodschap

De dames willen geen geen belerende woorden gebruiken, wijzende vingertjes of mensen op te roepen 'te minderen'. Volgens hen zegt deze boodschap meer dan voldoende. Ondersteund door een vrolijk beeld dat het samenwerken aan een mooie wereld symboliseert.

Meer berichten