Grote vreugde bij spelers en begeleiding van Trappers U14 na het behalen van het kampioenschap. De ploeg van trainer Josh Mizerek en de coaches Leon Kaptein, Zenja Bondarenko en Auke Ferbeek won met liefst 1-14 van Heerenveen.
Grote vreugde bij spelers en begeleiding van Trappers U14 na het behalen van het kampioenschap. De ploeg van trainer Josh Mizerek en de coaches Leon Kaptein, Zenja Bondarenko en Auke Ferbeek won met liefst 1-14 van Heerenveen.

Trappers U14 volgt goede voorbeeld

De ijshockeyers van Tilburg Trappers vieren al jaren de nodige successen. Nederland bleek zelfs te klein en nu maakt de ploeg van coach Bo Subr al enkele seizoenen furore in de Duitse Oberliga. Maar ook de jeugd van Trappers timmert flink aan de weg. Zo pakte Trappers U14 afgelopen zondag het kampioenschap van de eerste divisie in en tegen Heerenveen.

Door Ron van Kuijk

TILBURG/HEERENVEEN - De Tilburgse talenten werkten dit seizoen keihard en haalden het kampioenschap binnen in de voorlaatste speelronde van de competitie.

Trappers U14 kreeg het dit seizoen echter zeker niet cadeau. De vorige thuiswedstrijd tegen Heerenveen ging bijvoorbeeld nog met 6-7 verloren. Teamleidster Annet van Zandbeek daarover: "Overal waar we met Trappers U14 komen, zet de tegenstander een extra tandje bij. Wij zijn altijd de te kloppen ploeg en dat is niet altijd even gemakkelijk. Aan het begin van het seizoen moest iedereen nog aan elkaar wennen, want U14 is een samengestelde ploeg met ook spelers van U12. Dat was ook de reden dat we in de eerste divisie spelen en niet in de Elite-groep. De resultaten in de bekercompetitie die wordt afgewerkt aan het begin van het seizoen bepalen namelijk in welke klasse je komt te spelen. Maar je ziet dus wel dat ons team enorm gegroeid is in de loop van het seizoen. De titel is dik verdiend."

Van Zandbeek vervolgt: "Op 14 en 15 april is er een U14-toernooi in Tilburg. Ook gaan we nog op toernooi bij Den Haag dat Elite speelt. Een mooie uitdaging voor onze jongens die we de komende jaren willen klaarstomen om door te stromen naar het eerste van Trappers." Aanstaande zondag speelt Trappers U14 thuis de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Alkmaar waarbij het kampioensteam ook gehuldigd wordt. Aanvang is 10.45 uur en de toegang is gratis. Rond 12.30 uur vertrekt vanaf het IJssportcentrum een kar voor een ererondje door het stadscentrum.

Meer berichten