Samen met Pop Up Cinema presenteert Tilt op 16 maart om 20.00 uur Etgar Keret: een waargebeurd verhaal. Deze documentaire vol animatie over de populaire Israëlische schrijver van zeer korte verhalen is de Nederlandse inzending voor de Emmy's dit jaar.
Samen met Pop Up Cinema presenteert Tilt op 16 maart om 20.00 uur Etgar Keret: een waargebeurd verhaal. Deze documentaire vol animatie over de populaire Israëlische schrijver van zeer korte verhalen is de Nederlandse inzending voor de Emmy's dit jaar.

Tilt Festival klaar voor Boekenweek

Het is bijna Boekenweek. Negen dagen lang, van 10 tot en met 18 maart, knettert het in Tilburg van de letteren. Want Tilt is in town. Op zaterdag 10 maart trapt het Tilt Festival de Boekenweek af met diverse verrassingsacts op straat op de markt en het Stadhuisplein in Tilburg.

TILBURG - Ontdek poëzie in pashokjes en eet een broodje in een literaire verpakking. Laat je verrassen met een gedicht-op-maat. Basisschoolkinderen van de Regenboog en Aboe el-Chayr uit Tilburg-Noord lopen rond op de markt en schrijven voor ieder die dat wil ter plekke een persoonlijk gedicht.
Bij de kraam van de striptekenaars Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk druk je een geheim op je eigen t-shirt, met een prachtige illustratie. In de OpenDichtBus verkoopt Ties de mooiste boeken. Vergeet vooral niet de bieb binnen te lopen om je eerste technoproza te schrijven, met behulp van je eigen smartphone.

Samen met Pop Up Cinema presenteert Tilt op 16 maart om 20.00 uur Etgar Keret: een waargebeurd verhaal. Deze documentaire vol animatie over de populaire Israëlische schrijver van zeer korte verhalen is de Nederlandse inzending voor de Emmy's dit jaar.

Het leven van Keret is als zijn werk: fantasie mengt zich met realiteit, verzinsels vormen de essentie van zijn bestaan. Op verzoek van Tilt schreef Joubert Pignon een nieuw verhaal in de geest van Etgar Keret. Deze avond draagt hij dat voor. Meike van Zandvoort praat na met de animator Digna van der Put. Digna is dit jaar ook voor een Oscar genomineerd. Een prijswinnend programma dus.

Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor deze film. Laat voor 14 maart weten via info@tilt.nu waarom jij deze film zo graag wil zien en maak kans.

Op zaterdag 17 maart is het zover. Het feest voor wie leest in Theater de NWE Vorst. Tilt Festival brengt vier zalen met verhalen, muziek, interviews, radio, humor en dans. Het festivalthema is dit jaar Privé. Op de social media van Tilt onthullen de komende dagen schrijvers kleine, grappige, gênante privé ontboezemingen als aanvulling op het thema.
Micha Wertheim presenteert Echt gebeurd, een programma speciaal voor het festival. Jaap Robben leest voor het eerst uit zijn nieuwe, nog niet uitgegeven, roman. Lieke Marsman treedt op met I am Oak. Henk van Straten spreekt over zijn echtscheiding. Sabrina Starke geeft een intiem concert. Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht. Hausmagger brult je het theater uit. Hanneke Hendrix & Elfie Tromp onthullen de persoonlijke relatie met hun literair redacteur. Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek.

www.tilt.nu

Meer berichten