Boegbeeld van de achtkoppige formatie The Tibbs uit Hoorn is de zangeres Elsa Bekman. The Tibbs is in 2012 opgericht door een groep fervente Northern soul- en funkliefhebbers.
Boegbeeld van de achtkoppige formatie The Tibbs uit Hoorn is de zangeres Elsa Bekman. The Tibbs is in 2012 opgericht door een groep fervente Northern soul- en funkliefhebbers.

The Tibbs op Heyhoef-Backstage

The Tibbs komt op zaterdag 17 maart voor de tweede keer naar Heyhoef-Backstage. Boegbeeld van deze achtkoppige formatie uit Hoorn is de jonge dartele zangeres Elsa Bekman. Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor dit concert

TILBURG - In de stem van Elsa zijn de timbres van Anouk, Amy Winehouse en Duffy te bespeuren. The Tibbs is inmiddels een internationale trekpleister geworden op festivals en Europese muziekclubs.

The Tibbs is in 2012 opgericht door een groep fervente Northern soul- en funkliefhebbers. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics onder het stof vandaan haalde, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk.

In het voorjaar van 2014 is The Tibbs de studio ingegaan. Daartoe werd Paul Willemsen (Beans & Fatback, Kris Berry) benaderd. Hij nam de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen de in eigen beheer uitgebrachte EP Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funk- en soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald.

Op 20 mei 2016 verscheen op het Italiaanse label Record Kicks het nieuwe album van The Tibbs: Takin' Over. The Tibbs was live onder meer te zien in de North Sea Jazz Club, op het Groningse Plato Planet festival en op London Calling in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de pre-release van het nieuwe album trad The Tibbs recentelijk op in onder meer Frankfurt, Pisa en Milaan. In april staat een toer door Spanje op het programma. Kijk voor meer informatie over de band op thetibbs.nl.

EMMERELL
In het voorprogramma staat het Tilburgse EMMERELL. EMMERELL is de band van de Tilburgse Zangeres Merel Donders. Ze brengt een rauw geluid. Haar muziek is doordrenkt van bluesinvloeden.

Win kaarten
Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten voor dit concert. Stuur voor 15 maart een mail naar info@heyhoef-backstage.nl en maak kans! Het concert begint om 20.30 uur. Tickets kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Sounds, wijkcentrum Heyhoef, Melati Dua en via heyhoef-backstage.nl.

Meer berichten