In 2014 werd het akkoord door Michel Jehae overhandigd aan Berend de Vries van D66, dit jaar krijgen alle fractievoorzitters een exemplaar. foto: Frans Post
In 2014 werd het akkoord door Michel Jehae overhandigd aan Berend de Vries van D66, dit jaar krijgen alle fractievoorzitters een exemplaar. foto: Frans Post (Foto: Frans Post)

Hoe gaan we verder na verkiezingen?

Hoe gaat het in Tilburg verder na de verkiezingen? Die vraag ligt voor in het Milieucafé van morgen, donderdag 29 maart in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Diverse experts gaan vanaf 20.30 uur in op thema's als klimaatverandering, energie, Stadsbos, milieuvriendelijke textiel en Tilburg fietsstad. De avond moet voorstellen, het zogenaamde Akkoord van Paradox, opleveren die de nieuw te vormen coalitie mee kan nemen in haar coalitieakkoord. Dat akkoord wordt daags na het Milieucafé aangeboden aan alle fractievoorzitters in de nieuwe gemeenteraad, die ook morgen wordt geïnstalleerd.

TILBURG - Oud-wethouders Loet Visschers en Marjo Frenk komen naar het Milieucafé om de verkiezingsuitslag te duiden. De kiezer heeft gesproken, maar wat betekent dit voor het gemeentebestuur? De centrale vraag in het Milieucafé is natuurlijk wat Tilburg de komende vier jaar kan doen om een beter leefbare en duurzame gemeente te worden. De avond moet voorstellen opleveren die het puur op de inhoud verdienen om een plek te krijgen in het nieuwe collegeprogramma. Gebundeld als het zogeheten Akkoord van Paradox zal dit de dag na het café worden aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad.

Energie-adviseur Evert Vrins komt vertellen hoe Tilburg effectief werk kan maken van energiebesparing en van het opwekken van schone energie. Marieke Eijskoot is expert op het gebied van duurzame fashion en lifestyle. Zij heeft een visie hoe Tilburg uit kan groeien tot Duurzame Textielstad.

Er wordt verder een antwoord gegeven op de vraag hoe een tandje kan worden bijgezet in de ontwikkeling van Stadsbos 013. En dan zijn er nog Angela van der Kloof van bureau Mobycon en hoogleraar fietsbeleid Ineke Spapé. Zij hebben ongetwijfeld goede ideeën hoe Tilburg weer een echte fietsstad kan worden.

Uiteraard is er ook muziek ter afwisseling. Die muziek is traditioneel van hoge kwaliteit. Deze keer met een optreden van Gitta de Ridder, een dame met Nederlandse roots, die inmiddels al 10 jaar in London woont. Ze was te beluisteren op BBC Radio en speelde in Nederland bij popprofessor Leo Blokhuis op Radio 2. Haar tweede cd is net verschenen en ze wordt begeleid door Kai Liebrand. Al lang probeerde het Milieucafé haar te strikken voor een optreden; na tien jaar is het dan toch eindelijk gelukt.
Frans van der Meer en Jeroen de Leijer zorgen weer voor een licht absurde en relativerende afsluiting met hun Environmental Lounge Cafe.

De entree voor het Milieucafé in Paradox bedraagt 3 euro.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina MiliecafeTilburg of op www.milieucafetilburg.nl

Meer berichten