Het nieuwe logo (links), ontworpen door Staet van Creatie, werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van koks.In het bedrijf CVT-keukens (ook een sponsor) maken de deelnemende koks de gerechten klaar die door de jury worden beoordeeld.
Het nieuwe logo (links), ontworpen door Staet van Creatie, werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van koks.In het bedrijf CVT-keukens (ook een sponsor) maken de deelnemende koks de gerechten klaar die door de jury worden beoordeeld.

Interpolis nieuwe sponsor Hap Stap

Frans-Jan Bertens, voorzitter van het Hap Stap Festival, maakte tijdens een bijeenkomst van koks bij CVT-keukens bekend dat Interpolis voor twee jaar hoofdsponsor wordt van het festival, dat zoals bekend plaatsvindt in de tuin van het bedrijf. Hij kon ook twee nieuwe deelnemende restaurants presenteren: Eethuis Twintig en Bij Vermeer.

Door Jan Loonen

TILBURG - Hij betoonde zich verder opgetogen over het feit dat Sterk Huis voor kinderopvang gaat zorgen. Sterk Huis biedt hulpverlening aan kinderen, vrouwen, mannen en gezinnen. Zij willen het festival benutten om de pleegzorg onder de aandacht te brengen.
Corine de Ruijter van Interpolis gaf als reden voor de sponsoring op dat Hap Stap een laagdrempelig karakter heeft waar iedereen van kan profiteren. Ook heeft meegespeeld, dat het festival in de tuin van Interpolis wordt gehouden.

Het Tilburg Hap Stap Festival heeft als motto 'Waar je thuis bent als je uit gaat'.

Ruim 23 jaar geleden zijn enkele ondernemers op het idee gekomen om een laagdrempelig festival te organiseren waarbij de restaurants uit de binnenstad zich met hun gerechten konden presenteren aan de inwoners van Tilburg.

Er is nog een festival onder naam Tilburg Culinair. Volgens voorzitter Bertens bijten de twee festivals elkaar niet. "Op de eerste plaats zitten wij in mei, terwijl Tilburg Culinair eind september is. Verder zijn er stijlverschillen. Wij mikken op laagdrempelig, terwijl onze collega's meer mikken op een hoger segment."

Deelnemers
De restaurants die van 18 tot en met 21 mei hun culinaire kunsten tentoonstellen tijdens het Hap Stap 2018 zijn bekend. In totaal zijn er zestien brasserieën/restaurants in de Interpolistuin te vinden. Veertien daarvan waren vorig jaar ook al op het foodfestival, twee restaurants maken hun debuut. De deelnemers zijn Gember en Sereh satéspecialiteiten, Restaurant Te Koop in Tilburg, Polly Maggoo, De Commanderie Gasterij & Event Catering, Grand café Puur, De Kazerne, Bistro St. Sjaak, Eethuis Twintig, Karakter, MEAT, Cross-over van Broodje Jantje en Auberge du Bonheur, StadsBrasserie Villa de Vier Jaargetijden, Bij Vermeer, Bojangles, Brasserie De Postelse Hoeve, Kok Verhoeven Brasserij en Cookaholics.

De meeste deelnemers serveren zo'n vier gerechten tijdens Hap Stap. De gerechten worden binnenkort bekend gemaakt. Natuurlijk draait Hap Stap niet enkel om eten en drinken, maar ook om entertainment.

Meer berichten