Schoolband CloudZ van het Koning Willem II College kwam vorig jaar als winnaar uit de bus. Op donderdag 10 mei wordt hun opvolger bekend.
Schoolband CloudZ van het Koning Willem II College kwam vorig jaar als winnaar uit de bus. Op donderdag 10 mei wordt hun opvolger bekend.

Alegria houdt talentenjacht

De Tilburgse stichting Alegria houdt voor de twee keer een competitie onder schoolbands. Dit wordt gedaan in samenwerking met Factorium.

TILBURG - Stichting Alegria steunt financieel een straatkinderproject (5 meisjes en 35 jongens) in favela Vila Cruzeiro in Rio de Janeiro. Het is een voetbalproject waarbij de trainers ex-bendeleden zijn.

Met hun afschrikwekkende verhalen over het bendeleven, in combinatie met de positieve energie van het voetballen, hoopt de stichting de kinderen sterk genoeg te maken om zelf voor een toekomst te kiezen ver weg van het geweld. Daarbij is er sinds kort een studiefonds waarbij de kinderen ook beter onderwijs kunnen volgen.

Ook in Tilburg wil stichting Alegria jong talent aanmoedigen door hen een podium te bieden en verder te stimuleren. Op zondagmiddag 8 april houdt de stichting daarom voor de tweede keer de voorronde van Alegria schoolbandcompetitie. Deze keer is gekozen voor Paradox als locatie.

De scholen die deelnemen zijn Cambreur college met 'Black Velvet', Odulphus lyceum met 'Black and Bleach' en 'Hi-rebound', De Nieuwste School met '9 Volt Battery', De Tiliander met 'The Fourth Graders' en het R.O.C. met 'ROCit'. De jury bestaat uit Peter van Dorst, Ron Antens, Wessel Maas en Joosje. De twe winnaars van deze voorronde gaan door naar de finale op het festival Alegria op donderdag 10 mei (Hemelvaart) in Bosvreugd.

De voorronde is op zondag 8 april van 15.00 u tot 18.00 uur in Paradox. Entree bedraagt 2 euro.

Kijk voor meer informatie over de stichting op www.stichtingalegria.com.

Meer berichten