De Tilburgse Ardie Gijsbers heeft maar één droom. En die komt 4 november uit. Ze gaat haar derde en laatste marathon van New York lopen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).
De Tilburgse Ardie Gijsbers heeft maar één droom. En die komt 4 november uit. Ze gaat haar derde en laatste marathon van New York lopen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). (Foto: Jacky Eickes)

Kilometers strijden voor KiKa

De Tilburgse Ardie Gijsbers heeft maar één droom. En die komt 4 november uit. Ze gaat haar derde en laatste marathon van New York lopen voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De 48-jarige oefent wekelijks voor deze marathon en steunt KiKa met heel haar hart. Haar broer overleed op 22-jarige leeftijd en haar nichtje Lina van zeven heeft ongeneeslijke hersenstamkanker. Er is nog altijd geen medicijn dat tot genezing leidt.

Door Jacky Eickes

TILBURG - "Ik wil heel graag een steentje bijdragen voor onderzoek ter bestrijding en behandeling van (kinder)kanker", vertelt Ardie. "Ik ben bezig een zo groot mogelijk bedrag op te halen. Inmiddels heb ik 3.500 euro van mijn streefbedrag van 6000 euro binnen." In november nam ze het besluit. "Ik ben gezond, heb een fijn gezin en ik geniet volop van het leven. Heel veel kinderen kunnen dat niet zeggen. Zeker niet de 550 kinderen per jaar die de diagnose kanker krijgen. En dat heb ik van dichtbij kunnen zien." Daarom heeft ze besloten de inspanningen bij de marathon te verbinden aan KiKa. "Dit wordt mijn laatste marathon in New York, daar wilde ik een speciaal tintje aan geven. Als ik het nog één keer doe, wil ik ook iets bijzonders doen."

Ardie rent vaker marathons, maar deze geeft haar een extra boost. "Ik train al wekelijks in het shirtje van KiKa en ik merk dat me dat extra motivatie geeft. Je weet dat je het ook nog eens doet voor een organisatie die zich met zoveel goede dingen bezighoudt. Je moet er natuurlijk ook wel een goed gevoel bij hebben, want een marathon is een enorme inspanning. Maar ik doe het met liefde en plezier."

Ardie haalt niet alleen geld op via http://2018.runforkikamarathon.nl/ardie-gijsbers, met de Meimarkt en de Koningsmarkt binnenkort, maar ze heeft ook iets georganiseerd voor kinderen. Samen met de Brabantse pop-rockband Hippe Gasten en Klasse Theater Tilburg, is er een theatervoorstelling voor kinderen gemaakt. De voorstelling heet 'Anders' en gaat erover dat iedereen anders is. Hippe Gasten vertalen daarbij sprookjes naar muziek. "Ik hoorde Hippe Gasten op 3FM. Het zijn vijf Brabanders die uit het onderwijs komen en vinden dat er veel meer voor kinderen moet komen. Ik heb ze meteen benaderd en ze waren super enthousiast." Op zondag 22 april zijn er twee voorstellingen van Hippe Gasten, in het Klasse Theater. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te bestellen via kaartenvoorkika@hippegasten.nl.

Behalve natuurlijk meer sponsoring, is Ardie nog op zoek naar een basisschool in Tilburg en omstreken die graag mee wil doen aan een sponsorloop en haar zo helpt nóg meer op te halen voor KiKa.

Meer berichten