Hoe blijven we zo lang mogelijk comfortabel en veilig thuis wonen? De pop-up store wil iedereen uitdagen over deze vraag na te denken.
Hoe blijven we zo lang mogelijk comfortabel en veilig thuis wonen? De pop-up store wil iedereen uitdagen over deze vraag na te denken.

Pop-Up Store Woon & Leef in winkelcentrum De Hovel in Goirle

In winkelcentrum De Hovel in Goirle is vorige week de pop-up store Woon & Leef geopend. Hoe blijven we zo lang mogelijk comfortabel en veilig thuis wonen? De pop-up store wil iedereen uitdagen over deze vraag na te denken. Iedereen kan vrijblijvend binnenlopen, vragen stellen, in gesprek gaan en informatie halen.

Door Jan Loonen

GOIRLE - Het langer zelfstandig wonen is een gezamenlijke opgave van burgers, gemeenten, woningcorporaties en andere partijen. Doel van de tijdelijke winkel is dan ook om iedereen tijdig over de eigen woonsituatie na te laten denken.

Wat is nodig om hier zolang mogelijk van te genieten? Iedereen is welkom om te beleven, zien en horen wat er allemaal mogelijk is op het gebied van wonen, veiligheid, gemak en nieuwe technologieën.

Wethouder Marijo Immink (zorg) is ingenomen met deze tijdelijke winkel, zo liet zij blijken bij de opening van de winkel. "Langer zelfstandig thuis wonen is een wens van ons allemaal, in deze winkel laat zien wat er allemaal mogelijk is: tijdens workshops, presentaties, demonstraties, maar ook in gesprek met elkaar de unieke mogelijkheden van je eigen huis eens met andere ogen te bekijken en na te denken over wat mogelijk en nodig is".

De gemeente heeft voor dit burgerinitiatief 5.500 euro beschikbaar gesteld, Leystromen en Thebe Extra 3.000 euro en de Annetje van Puijenbroek Stichting 1.250 euro.

Thema's

In de eerste week is 'Verbouwen of verhuizen?' de rode draad. Daarna is 'Veiligheid en Comfort' het bindende thema en de laatste week staat 'Zo lang mogelijk zelfstandig' centraal. Alle activiteiten, zoals de workshops, demonstraties en presentaties, zijn gratis. Soms is het nodig zich vooraf aan te melden. Het programma staat op de websites van de organisaties, zoals www.pgwg.nl.

Naast initiatiefnemer PGWG (Platform Gezondheid en Welzijn Goirle) doen de gemeente Goirle, Leystromen en Ledenvereniging Thebe Extra mee. Maar ook heel veel andere organisaties zorgen ervoor dat het bruist in de pop-up winkel. Denk aan de Annetje van Puijenbroek Stichting, het Rode Kruis, KBO Goirle, ContourdeTwern, Bibliotheek Midden-Brabant, Interpolis, Rabobank, maar ook een mantelzorgmakelaar, klusvrouw, aannemer, dementieconsulente en fysiotherapeut. Verder dragen vele ondernemers uit Goirle en Riel op eigen wijze bij aan dit initiatief.

De vorige week geopende pop-up store aan Hovel 4 in Goirle is tot 21 april open. De winekl is te bezoeken op de donderdagen van 9.30 tot 13.00 uur, op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten