Op de Korvelsweg, dat samen met de Besterd de Linten vormt, vind je bijvoorbeeld dit verrassende plekje: Cafe Berlijn.
Op de Korvelsweg, dat samen met de Besterd de Linten vormt, vind je bijvoorbeeld dit verrassende plekje: Cafe Berlijn. (Foto: Loïs de Jong)

Tweede sfeergebied uitgelicht Ontdek de Linten op de fiets

Tilburg Fietst start op woensdag 4 april met het tweede onderdeel van de actie 'Tilburg Fietst naar de Binnenstad' waarbij deelnemers, door middel van de smartphone app Positive Drive, de negen sfeergebieden in het centrum op de fiets ontdekken. Deelnemers maken kans op mooie prijzenpakketten, beschikbaar gesteld door de gebieden en de gemeente. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt een speciaal samengesteld en geheel verzorgd Tilburg arrangement.

Door Lois de Jong

TILBURG - Deelnemen is eenvoudig. Heb je een iPhone? Open dan de Appstore op je telefoon. Android bezitters openen de Google Play Store. Zoek vervolgens naar de app genaamd ‘Positive Drive’. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd doe je na een eenvoudige registratie direct mee aan de actie. Elke drie weken staat een nieuw sfeergebied in de spotlight. Iedere keer dat je door of naar dat sfeergebied fietst word je beloond met een virtueel ticket waarmee je kans maakt op een van de prijzen. Iedere dag kun je een ticket verdienen, dus hoe meer je naar het betreffende gebied fietst, hoe meer kans je maakt. Via de Positive Drive app, facebook.com/tilburgfietst en via www.tilburgfietst.nl/binnenstad blijf je op de hoogte van de actieperiode per sfeergebied. De winnaar van de hoofdprijs wordt bekendgemaakt op 16 september tijdens het Tilburg Fietst Festival in de Spoorzone. Tijdens de actie worden ook 100 Tilburg Fietst T-shirts vergeven onder de deelnemers. Gegevens worden anoniem opgeslagen, dus de privacy van de gebruikers is gewaarborgd.

Het eerste sfeergebied dat de afgelopen weken werd uitgelicht, was de Culturele As. Met Theaters Tilburg, de dansopleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en het Factorium in de hoofdrol, een gebied bomvol cultuur. Het tweede sfeergebied is de Linten, een combinatie van de Korvel en de Besterd. Deze twee mooie verbindingswegen aan weerszijden van het centrum zijn rijk bedeeld in veelzijdigheid en daarmee voor veel Tilburgers de plek waar je zo'n beetje alles kunt vinden: dagelijkse boodschappen, een kopje koffie, exotische snuisterijen in speciaalzaakjes en een knipbeurt. Het nieuwe en onbekende in een historische jas. Meer info over de actie is te vinden op de website tilburgfietst.nl.

Meer berichten