Remco van Doveren Topcoach


Remco van Doveren Topcoach

UDENHOUT / UTRECHT - De topcoaches Technische Installatiebranche van 2016 zijn op 8 november bekendgemaakt op de landelijke Praktijkbegeleidersbijeenkomst. Remco van Doveren van Van Doveren Elektrotechniek BV uit Udenhout is Topcoach 2016 voor het MKB geworden. Voor het grootbedrijf ging de titel naar Jan Baaijens van Paree BV uit s'-Heerenhoek.

De verkiezing tot nationale topcoach is geïnitieerd en georganiseerd door OTIB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. Met de prijs spreekt OTIB de waardering uit voor alle praktijkopleiders die zich inzetten om talent te begeleiden en te ontwikkelen en daarmee de branche met vakmensen te versterken.

Onmisbaar

Remco van Doveren is een jonge ondernemer van 26 jaar. Volgens het juryrapport creëert Remco een uitstekend klimaat in zijn bedrijf om het maximale uit de mensen te halen. Hij stimuleert jongeren en zichzelf om vakbekwaam te worden én te blijven. Topcoaches als Remco zijn onmisbaar in de technische installatiebranche.

Remco van Doveren is in 2013 op 23-jarige leeftijd begonnen met het opzetten van zijn eigen elektrotechniekbedrijf: Van Doveren Elektrotechniek, eerst alleen maar inmiddels is zijn bedrijfje uitgegroeid tot een bedrijf met 3 jonge gemotiveerde werknemers in dienst die naast hun opleiding nog fulltime bij hem werkzaam zijn. Remco begeleidt en coacht hen naast het werk ook nog bij hun schoolopdrachten.
Voor zijn rol als coach is hij dit jaar opgegeven voor de verkiezing om topcoach van het jaar te worden. Na een kritische selectieprocedure van de vele aanmeldingen zat hij bij de laatste 20 geselecteerde die per regio overbleven. Na een huisbezoek en het beraad van de jury bleek hij ook bij de beste 6 van regio zuid oost (Brabant Limburg en zeeland) te zitten. Uiteindelijk bleek hij de beste in zijn categorie.

Jury

De weg naar de eerste plaats was lang. Begin 2016 zijn door ruim 1600 leerlingen, werkgevers en collega's ruim 400 kandidaten genomineerd voor de Topcoach van het jaar. Een jury bestaande uit Dennis van der Geest (ambassadeur Topstarters), Gerard Kemkers (schaats- en voetbalcoach), Loek Nieuwenhuis (lector beroepspedagogiek), Elly Verburg (oud-directeur OTIB), Titia Siertsema (voorzitter UNETO-VNI) en Maris Marissen (brancheoverkoepelende praktijkbegleider van Nederland 2015) beoordeelden de genomineerden. Met als resultaat dat Remco van Doveren en Jan Baaijens zich de Topcoaches van het jaar 2016 mogen noemen!

Praktijkbegeleidersdag

Op 8 november werd niet alleen de topcoach van het jaar 2016 bekend gemaakt. De praktijkbegeleidersdag stond ook in het teken van ondernemerschap, de toekomst van de technische installatiebranche en bovenal de kwaliteit van het opleiden. Oud-wereldkampioen judo Dennis van der Geest sprak over de passie voor het vak die bij topcoaches essentieel is. Avonturier Melvin Redeker sprak over het belang van grenzen verleggen en de rol die topcoaches hierbij kunnen spelen. Gerard Kemkers stelde dat topcoaches niet zichzelf, maar juist talenten centraal moeten stellen. Tijdens workshops spraken de bezoekers vervolgens onder andere over supercompetenties, over de dag na de brainstorm en over muziek als bron van inspiratie voor succesvol ondernemerschap. De landelijke praktijkbegeleidersdag was hiermee een groot succes voor ondernemers, topcoaches én hun leerlingen!

Foto: De genomineerden en winnaars van TopCoach van het Jaar 2016 na de prijsuitreiking; vierde van links Remco van Doveren van Van Doveren Elektrotechniek in Udenhout

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden