Het orkest L’Echo des Montagnes tijdens Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal, in januari van dit jaar. foto: Ramon Wolkenfelt.
Het orkest L’Echo des Montagnes tijdens Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal, in januari van dit jaar. foto: Ramon Wolkenfelt.

Jubileum L'Echo des Montagnes

Dit jaar viert Koninklijk Erkende Harmonie L'Echo des Montagnes haar 150-jarig jubileum. Het jubileumjaar zal haar hoogtepunt bereiken op zondagmiddag 22 april. Dan viert L'Echo haar 150-jarig bestaan met een Jubileumconcert in de Concertzaal te Tilburg.

TILBURG - Tijdens dit bijzondere matineeconcert zullen zowel het opleidingsorkest als het groot orkest acte de présence geven. En om het Jubileumconcert een extra feestelijk tintje te geven, is de samenwerking gezocht met studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten én met Pearl Joan Jozefzoon, zangeres, musicalster en bekend van onder andere The Voice of Holland.

Pearl Joan Jozefzoon (1985) is singer-songwriter en musicalster. In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland. Ze behaalde de finale en werd tweede. Vanaf dat moment is haar carrière als soloartiest een feit.

Programma
Op het concertprogramma staan onder andere Star Wars: The Force Awakens (J. Williams), Bridge Over Troubled Water (Simon & Garfunkel), Glitter and be Gay (L. Bernstein), Saga Maligna (B. Appermont) en Skyfall (Adele). Het Jubileumconcert vindt plaats in de Concertzaal, Theaters Tilburg, van 14.30 tot 17.00 uur.  Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te koop via Jef Biekens: jefbiekens@home.nl of 013-4676091. Het totaalbedrag kan overgemaakt worden op NL28 INGB 0001 0789 32 t.n.v. L'Echo des Montagnes.

In september 1867 nemen vijf Korvelse mannen het initiatief tot het oprichten van een liedertafel: L'Echo des Montagnes. Na verloop van tijd wordt de liedertafel uitgebreid met een fanfare, die nog weer later wordt omgezet naar een harmonie. 'Bevordering van toonkunst en aangenaam samen zijn', dat is het doel van de vereniging aldus de statuten uit 1876. En dat geldt nog steeds: het is dé basis voor het (voort)bestaan van de vereniging.

Jubileumboek
Tijdens het jubileumconcert wordt het speciaal voor L'Echo des Montagnes geschreven jubileumboek gepresenteerd. Het full colour jubileumboek vertelt de geschiedenis van 150 jaar L'Echo des Montagnes, zowel in tekst als in beeld. Het boek is na 22 april te koop via het bestuur van L'Echo en bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg.

Meer berichten