Dirk Lips ontvangt provinciepenning en het ereburgerschap van Noord-Brabant tijdens feestelijke opening Safari Resort Beekse Bergen. foto: Safari Resort Beekse Bergen.
Dirk Lips ontvangt provinciepenning en het ereburgerschap van Noord-Brabant tijdens feestelijke opening Safari Resort Beekse Bergen. foto: Safari Resort Beekse Bergen.

Ontbijten met giraffen en zebra's

De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van een kleine 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare is het resort gerealiseerd. Maandag 23 april werden de eerste gasten verwelkomd. Alle accommodaties liggen verspreid tussen twee savannes en een leeuwenvlakte en zijn geïnspireerd door Afrikaanse natuur en cultuur.

HILVARENBEEK - Philips Lighting ontwikkelde speciaal voor het resort een licht waarbij dieren zich prettig voelen.

Frank van der Vloed, algemeen directeur Philips Lighting Benelux : "Hoe verlicht je 's avonds een savanne, hoe creëer je maanlicht waarbij dieren zich prettig voelen? Dat was voor ons een compleet nieuwe uitdaging en we zijn er in geslaagd dit te realiseren. Met energiezuinige ledverlichting waarmee veel verschillende lichtsettings kunnen worden gemaakt."

De provincie is blij met het resort. Gedeputeerde economie Bert Pauli: "De vrijetijdssector van Brabant zit in de lift. De provincie weet sinds een aantal jaren meer bezoekers te trekken, die langer blijven en meer besteden. Nieuw aanbod, zoals dit bijzondere vakantieverblijf, geeft daaraan een extra impuls. Het genereert inkomsten voor de vrijetijdssector, toeleveranciers en aanverwante sectoren zoals cultuur."

Penning en ereburger
Gedeputeerde Pauli was bij de opening met een reden. Tijdens de opening werd Dirk Lips, directeur en grootaandeelhouder van Libéma, compleet verrast door Bert Pauli, die hem de provinciepenning en daarmee het ereburgerschap van de provincie Noord-Brabant toekende.

Samen met Frank van der Vloed en Ryan Palmen, burgemeester van Hilvarenbeek, openden zij vervolgens Safari Resort Beekse Bergen officieel met een druk op de openingsknop om de savannes voor het eerst magisch te verlichten.

Ecologische hoofdstructuur
Gedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen stond het landschappelijk raamwerk centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het in stand houden van een attractief en recreatief klimaat. Safari Resort Beekse Bergen ontving, na een feestelijk openingsweekend voor genodigden, haar eerste gasten op maandag 23 april.

Meer informatie over Safari Resort Beekse Bergen en over het Safaripark is te vinden op de website beeksebergen.nl

Meer berichten