Ockhams Razor speelt Tipping Point. Vijf artiesten en vijf metalen stokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave.
Ockhams Razor speelt Tipping Point. Vijf artiesten en vijf metalen stokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave.

Eerste namen Festival Circolo onthuld

De eerste circusgezelschappen die in oktober hun tenten op gaan trekken tijdens Festival Circolo in het Leijpark zijn bekend. Circolo vindt voortaan plaats in Tilburg. Het grootste circusfestival van Nederland heeft ook haar kantoor verplaatst naar theater De NWE Vorst. In de oneven jaren is er een kleinschaliger vijfdaags programma in Theaters Tilburg, De NWE Vorst en de Fontys Hogeschool.

TILBURG - Uit Frankrijk komt dit jaar het duo Fragan Gehlker & Alexis Auffray. Zwitserland is vertegenwoordigd met Zirkusspektakel FahrAwaY en Groot-Brittannie door Ockhams Razor. Onze zuiderburen laten zich zien met Collectif Malunés. Nog voor de zomervakantie wordt het programma aangevuld met andere internationale gezelschappen en producties van Nederlandse bodem.

Fragan Gehlker en Alexis Auffray brengen in Le Vide als verticale-koord-danser en een muzikant de mythe van Sisyphus tot leven. In dat verhaal moet Sisyphus tot in de oneindigheid een rots een berg op duwen. In de voorstelling blijft Fragan touwklimmen.

Ockhams Razor speelt Tipping Point. Vijf artiesten en vijf metalen stokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave. Ockham's Razor brengt fysiek circus ten top. Spannend, poetisch en toegankelijk.

ACaPA
Collectif Malunés brengt Forever, Happily. Roodkapje die met de grote boze wolf flirt en prinsessen die een kikker willen kussen, zonder dat ze op prince charming zitten te wachten. Voorspelbare sprookjes krijgen een surrealistisch karakter. Een familievoorstelling: grappig en intiem, met veel spectaculaire acrobatiek. Collectif Malunés is in 2009 opgericht door een aantal studenten aan de Tilburgse Circusschool ACaPA.

Zirkusspektakel FahrAwaY speelt Wo ist Tobi. Het is haar eigen tent, haar voorstelling en haar muzikant. Maar alles loopt anders voor circusartieste Solvejg Weyenteth. Wo ist Tobi gaat over een ontmoeting tussen twee kunstenaars - eenvoudig, speels en een beetje gek. Met lieflijke deuntjes en subtiele humor. Solvejg Weyenteth studeerde aan de Tilburgse Circusschool ACaPA en begon daarna in Zwitserland haar eigen gezelschap.

Tijdens de eerste editie van Festival Circolo in Tilburg keren diverse professionele artiesten terug naar de stad waar ze zijn opgeleid.

Verhaallijn
Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland met modern circus: een cross-over van circustechnieken met moderne dans, (live) muziek, vormgeving en beeldende kunst. De voorstellingen hebben een complete verhaallijn en onderscheiden zich zo van de losse acts in een traditioneel circus.

Het festival is van 12 tot en met 21 oktober. De kaartverkoop begin medio juni via www.festivalcircolo.nl.

Meer berichten