De deelnemende ondernemers namen samen met burgemeester Theo Weterings het eerste exemplaar van het bordspel in ontvangst.
De deelnemende ondernemers namen samen met burgemeester Theo Weterings het eerste exemplaar van het bordspel in ontvangst.

Tilburgs bordspel tegen geweld

Bart Wisbrun van De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld heeft maandag 23 april het eerste exemplaar van Het Oergezellig Bordspel Tilburg aan burgemeester Theo Weterings overhandigd bij Subway Heyhoef.

TILBURG - De deelnemende ondernemers namen tevens het eerste exemplaar in ontvangst onder het genot van een hapje en drankje. Het Oergezellig Bordspel Tilburg is educatief bordspel voor jong en oud. Spelers lopen door de stad Tilburg en ontmoeten haar ondernemers. Maar ook wordt de visie Moed van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld met haar lieveheersbeestje duidelijk.
De Stichting streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewuster wordt van de oorzaken en gevolgen van (cyber)pesten, agressie en geweld. Dit spel draagt specifiek bij aan de preventie hiervan. Dus even geen social media en alleen 'ik', maar echt contact met als resultaat een groter 'wij'. Door deze verbinding wordt de verharding in de maatschappij minder, want immers, durf en spreek je dingen uit, dan scheldt en vecht je ze niet uit.
De informatiebrochure, voorzien van een voorwoord van burgemeester Theo Weterings, geeft daarnaast meer informatie over de stad en tips en voorlichting om (cyber)pesten, agressie en geweld te voorkomen.

Het Oergezellig Bordspel Tilburg is een eenmalige uitgave en krijgt een gratis verspreiding in Tilburg onder de aanwezige basisscholen, oudereninstellingen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, buurthuizen, centrum voor jeugd en gezin, bibliotheken en het gemeentehuis. Daarnaast is het spel voor 17,50 euro te koop bij Groenrijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden