SaRon Crenshaw bespeelt een Gibson Lucille-gitaar die is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself. SaRon luisterde veel naar B.B. King, blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde.
SaRon Crenshaw bespeelt een Gibson Lucille-gitaar die is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself. SaRon luisterde veel naar B.B. King, blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde.

Winactie: SaRon Crenshaw te zien in Heyhoef-Backstage

New Yorks blues-icoon SaRon Crenshaw is op zaterdag 12 mei om 20.30 uur op bezoek bij Heyhoef-Backstage met BB-Kings gitaar 'Lucille'. In het voorprogramma staat de Brabantse bluesband Amigos.

TILBURG - SaRon Crenshaw werd geboren op 21 januari 1961 en groeide op in Passaic County, New Jersey. Zijn vader kocht zijn eerste gitaar voor zijn achtste verjaardag. SaRon luisterde veel naar B.B. King, blues en rhythm and blues-funk en speelde mee met wat hij hoorde. Zo heeft SaRon leren spelen. Bladmuziek lezen kon hij namelijk niet. Alles was gebaseerd op zijn gehoor, instinct en mateloos oefenen en meespelen met de platen.

Tegenwoordig treedt SaRon vaak op in de Terra Blues Club in New York. Met zijn eigen band of met de huisband van de club. In die club is ook de vriendschap ontstaan met bassist Bart Kamp, die hem uiteindelijk gevraagd heeft om naar Europa af te reizen voor een eerste tour. The Visionairs is inmiddels de vaste begeleidingsband van SaRon op zijn tours in Europa (Nederland, Belgie en Spanje). The Visionairs bestaan uit veelvuldig bluesawardwinnaar Bart Kamp (bas), Frank Duindam (drums) en Patrick Cuyvers (hammond).

In 2010 en 2011 speelde Saron op de grote podia van de wereld in het voorprogramma van Robert Cray en BB King. Hij bespeelt een Gibson Lucille-gitaar die is voorzien van een signatuur van Big Boy King himself. Saron heeft in Nederland inmiddels twee albums uitgebracht: Going to Get Deep (een live album) en dubbel-cd 'Drivin' opgenomen in de studio in Brooklyn System2., opgenomen en geproduceerd door Dev Avidon.

Amigos
In het voorprogramma staat de Brabantse bluesband Amigos. Amigos is een band die bestaat uit vier muzikanten. Door een samenhang van toevalligheden zijn deze mannen bij elkaar gekomen. Allemaal stonden ze open voor nieuwe muzikale prikkelingen maar wel met de blues als basis. Bekende maar ook onbekende songs op een verrassende manier gebracht. De uit New York afkomstige Stephen Wilkinson zing en speelt mondharmonica. Jasper Verstraaten is verantwoordelijk voor het gitaarwerk. Ze worden ondersteund door een ritmesectie die bestaat uit drummer Jan Pistorius en bassist Tenny Tahamata.

Win 2x2 kaarten
Kaarten kosten 12,50 euro via www.heyhoef-backstage.nl. Lezers van Stadsnieuws maken kans op 2x2 kaarten. Wie kans wil maken kan een mail sturen naar info@heyhoef-backstage.nl. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Meer berichten