Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Ik ben iemand die geen grenzen kent. Als ik eenmaal ergens aan begin, dan kan ik niet stoppen. Dat gaat zo met eten. Als ik met honger in de supermarkt sta, dan heb ik drie karretjes vol aan eten. Dan word ik opeens enorm gulzig. Gelukkig lijkt het alsof ik voor een heel gezin boodschappen aan het doen ben en valt het niet op. Maar uiteindelijk eet ik het gewoon allemaal in mijn eentje op. Eet ik twee keer avondeten en daarna in de avond gooi ik ook nog wat snacks op tafel. Een aantal keer. Ook al zit ik eigenlijk al vol, opgeven is geen optie meer.

Met drank gaat dit eigenlijk precies hetzelfde. Na een immense kater van Koningsnacht, was de doelstelling om water en cola te drinken met Koningsdag. Zodat ik toch weer fit zou zijn en weer energie zou hebben in het leven. De doelstelling was ook om even een uurtje in de stad te gaan kijken en dan naar huis te gaan, zodat ik op tijd in bed zou liggen. Omdat ik zo ontzettend gedisciplineerd ben, stond ik na 27 seconde al met twee rosébiertjes in mijn hand en was ik pas zes uur later thuis. Als ik de drank eenmaal ruik, moet ik er ook meer en meer van hebben. En dat terwijl ik niet eens met dorst aan de bar stond. Ook nu weer voor een compleet gezin aan drank gedronken. Een gezin van acht personen dan. Toen ik na zes uur weer huiswaarts keerde, stond daar gelukkig nog eten klaar, dat ik die middag had ingeslagen. Dus mijn drinkbinge, ging over in een foodbinge. Ik leef zo'n gezond leven.

Maar waar ik de minste grenzen in ken, zijn series. Ik sta op met een serie, ik ga naar bed met een serie. Ik droom zelfs die serie. Ik krijg het voor elkaar om 21 afleveringen van een serie à drie kwartier de aflevering, in drie dagen te kijken. En dan boos te zijn dat het zo snel is afgelopen en ik al zo snel in een zwart gat kom. Ik krijg het ook makkelijk voor elkaar om dan drie dagen niet te douchen, niet te eten, niet te drinken. Alleen maar met vierkante oogjes naar dat scherm te kijken.

Het komt erop neer dat ik geen grenzen ken. Als ik ergens aan begin, kan ik niet meer ophouden. Behalve als het gaat om sporten. Dan begin ik niet eens.

Meer berichten