Voor de kinderen komen de kinderhelden Buurman en Buurman naar de kermis. Kinderen kunnen met hun klussen en op de foto. KB de kermisbeer komt kermiseuro's uitdelen en ook de Minions komen een kijkje komen nemen.
Voor de kinderen komen de kinderhelden Buurman en Buurman naar de kermis. Kinderen kunnen met hun klussen en op de foto. KB de kermisbeer komt kermiseuro's uitdelen en ook de Minions komen een kijkje komen nemen.

Budget kermis van start

Even was er nog onduidelijkheid of door de bouw van de Jumbo XXL, de nieuw opgezette kermis Stappegoor een vervolg zou krijgen. Maar door de volhardendheid van initiatiefnemer Robert Martens is in samenwerking met de gemeente besloten de kermis in ieder geval voor dit jaar, te verhuizen naar evenemententerrein het Laar.

TILBURG - De Buget kermis Tilburg heeft 35 attracties. De kermis start op woensdag 9 mei tot en eindigt woensdag 16 mei. Een betaalbare kermis voor iedereen. Dat is altijd het uitgangspunt geweest van deze kermis. Voor de grote attracties betaalt men maximaal 2,50 euro en voor de kinderattracties 1,80 euro. Ook de spelletjes en kermislekkernijen werken met aangepaste prijzen.

Naast de Deca Dance van de mede-kermisorganisator Frank Vale zijn er meer nieuwe attracties te vinden. Snelle rondjes in de 'Power Wave Polyp' of duizelen in de draaiende discotheek 'Gravitron'? Verdwalen kan ook, in het splinternieuwe 'Escape doolhof'. Voor de durfal die graag over de kop gaat is er dit jaar weer de 'Hang Over'. Door medewerking van de kermisexploitanten, maar vooral door conciërge Robert Martens en kinderen van het Willem 2 college, is het mogelijk gemaakt om 500 kinderen van Stichting het Vergeten Kind op dinsdag kermis te laten vieren.

Voedselbank
Ook voor mensen bij de voedselbank zijn er speciale kermiskortingkaarten verkrijgbaar. Omdat de kermis nu op het Laar is worden er 200 gratis oliebollen uitgedeeld aan het naastgelegen bejaardentehuis.
Op maandag zijn er tussen 15.00 en 18.00 uur geen knipperende lampjes, harde muziek of snelle bewegingen. De middag is voor mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een licht verstandelijke beperking of hooggevoeligheid.
Voor de kinderen komen de kinderhelden Buurman en Buurman naar de kermis. Kinderen kunnen met hun klussen en op de foto. KB de kermisbeer komt kermiseuro's uitdelen en ook de Minions komen een kijkje komen nemen.

Moederdag
Op Moederdag, zondag 13 mei, is er naast de kermis een groots opgezette rommelmarkt. Voor alle mama's die naar de kermis komen ligt een leuke traktatie klaar.
Er kan geparkeerd worden naast de kermis op het Laar. Mocht dat vol zijn is er op het Laarveld Oost nog parkeerruimte. Op zondag 13 mei tijdens de rommelmarkt zijn er in de nabijheid nog alternatieve parkeerlocaties gevonden. Let dus goed op de borden en de verkeersregelaars. Het parkeren is gratis.

Meer berichten