Verhalen over piraten en ontdekkingsreizigers, informatieve boeken over varen, maar ook kijk- en zoekboeken over de wereld in, op en langs het water komen aan bod.
Verhalen over piraten en ontdekkingsreizigers, informatieve boeken over varen, maar ook kijk- en zoekboeken over de wereld in, op en langs het water komen aan bod.

Bibliotheek start kinderleesclub

Samen met bureau Zin voor Zin en Stichting Tilburg te Water start de Bibliotheek Tilburg Centrum vanaf 16 mei met een kinderleesclub. Op zes woensdagmiddagen kunnen kinderen kennismaken met allerlei boeken rondom 'water' en 'varen' en gaan zij ook zelf het water op.

TILBURG - Kinderleesclub 'Trossen los!' is bedoeld voor nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar die graag lezen en zin hebben in een avontuurlijke ontdekkingstocht. Place to Bieb Koningshaven en een woonboot in de Piushaven vormen het decor.

Tijdens de vijfde bijeenkomst gaan de kinderen op ontdekkingsreis naar een geheime bestemming. Deze bestemming kunnen de kinderen aan de hand van leesopdrachten zelf achterhalen. Hierbij komt een grote verscheidenheid van boeken aan bod: verhalen over piraten en ontdekkingsreizigers, informatieve boeken over varen, maar ook kijk- en zoekboeken over de wereld in, op en langs het water. De kinderleesclub stimuleert de verbeeldingskracht van kinderen, verrijkt hun kennis en prikkelt hen om ook in hun eigen leefomgeving op ontdekkingstocht te gaan.

De club is op de woensdagen 16, 23 en 30 mei en 6, 13 en 20 juni. Elke keer is het van 14.00 tot 15.30. Op 13 juni duurt de tocht iets langer in verband met een vaartocht. De locaties zijn op 16 mei en 20 juni Place to Bieb Koningshaven aan Kruisvaardersstraat 32 en op de overige data op de woonboot 'Drie Gebroeders aan Havendijk 7. Deelname kost 20 euro inclusief vaartocht, logboek en schatkistje.

Voor aanmelden of meer informatie kan contact worden opgenomen met Ingeborg Hendriks via zinvoorzin@kpnmail.nl

Meer berichten