Mascotte Kingo van Willem II is een van de deelnemers aan het NK Mascotte.
Mascotte Kingo van Willem II is een van de deelnemers aan het NK Mascotte.

G-voetbalweekend met NK Mascotte bij Amarant

Het G-voetbalweekend viert vanaf 18 mei het 25-jarig bestaan. Dan strijkt het driedaags voetbalevent neer op het terrein van Amarant aan de Bredaseweg in Tilburg. Het evenement, voor mensen met en mensen zonder beperking, bestaat uit zeven toernooien.

TILBURG - Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers. Ook het Fun Experts Open NK Mascotte wordt gehouden op zaterdag 19 mei. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van winkelcentrums, voetbalverenigingen etcetera uit Nederland en België. De toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Diverse prominenten, zoals Glenn Helder, Leo Alkemade, Pieter Grimmelius en Ronald McDonald fluiten een wedstrijdje. Johan Vlemmix vertegenwoordigt de jury bij het NK Mascotte.

Op vrijdag wordt afgetrapt door verschillende carnavalsverenigingen, zoals de Stuifnummers, de kerkuilen, cv de vattebieren, de Taverneplekkers,, Zigoplekkers, Knollevreters, Blauw wit Uilen, Ballefrutters en de Steunzolen. Prins Etienne d'n irste, hoogheid van kruikenstad trapt officieel af. Diverse blaaskapellen, zanger Michael Humblé, Alan Grey en Johnny Purple zorgen voor de muzikale omlijsting.

Op zaterdag bouwen Wesley en Michael Humblé een feestje met Nederlandstalige feest hits. Snollebollekes zou optreden tijdens het weekend maar dit optreden is afgelast. 175 kinderen met een beperking uit Nederland en België gaan strijden om de prijzen in het Rabobankstadion met 650 overdekte zitplaatsen. In het Mora kidsdorp zijn diverse activiteiten.

Het NK Mascotte is ook op 19 mei, van 12.00 tot 17.00 uur. Deelnemende mascottes zijn Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Plutzke (Plus Lutz), Kingo (Willem II), Bozzie (FC Den Bosch), Haribo beer (Haribo), Benny Bollo, Orange Donkey (Orange planet), Bucky (Tilburg Trappers), Raptor (New York Pizza), Pannie (de Rooi Pannen), Kaatje Koala (stichting Energy4all), Tippy (G-voetbalweekend) en de Kat en Muis (mascottes van het Fun Experts Open NK Mascotte). De jury bestaat uit juryvoorzitter Johan Vlemmix en Chris Donkers. Zij beoordelen de mascottes op een mascotteparade, dance battle en een originele mascotterun van zo'n 300 meter.

Diverse verenigingen en organisaties presenteren zich met informatieverstrekking en doe-demo's tijdens de Kijk, Doe en Beleefmarkt.

Wesley en Michael Humblé laten op zondag van zich horen tijdens het 25e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi en 13e Wim Groels sr. voetbaltoernooi, welke gespeeld worden door 32 teams. Tevens wordt de Wesley's beste keeper-bokaal uitgereikt. Ambassadeur en zanger Wesley neemt penalty's nemen op de beste keepers. Ook om het RKC Waalwijk penaltybokaal wordt gestreden met Pieter Grimmelius in de goal.

Op zondag kunnen bezoekers ook gebruik maken van het Mora kidsdorp waar activiteiten zijn zoals trampolines, penalty schieten, spider toren, op de stropdas schieten, voetbaldarts, springen op het Plutzke luchtkussen, een voetbalstormbaan en een fotoshoot met de mascottes.

Meer berichten