Singer-songwriter, acteur en gitarist Lucas Hamming treedt ook op tijdens Hier Zijn Wij. Voor Lucas, zelf ook ooit deelnemer aan Kunstbende, was meedoen aan deze wedstrijd dé springplank naar de grote podia. foto: Hans-Peter van Velthoven
Singer-songwriter, acteur en gitarist Lucas Hamming treedt ook op tijdens Hier Zijn Wij. Voor Lucas, zelf ook ooit deelnemer aan Kunstbende, was meedoen aan deze wedstrijd dé springplank naar de grote podia. foto: Hans-Peter van Velthoven (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Brabants Talent Hier Zijn Wij

De Tilburgse spoorzone staat op zondag 3 juni bol van het Brabants talent. Vanaf 14.00 uur laten de winnaars van de Brabantse Kunstbende zien en horen wat zij in huis hebben, in de categorieën popmuziek, film, theater, dans, dj's, beeldende kunst en literatuur. De toegang is gratis.

TILBURG - Alle deelnemers, zo´n twintig in totaal tussen de 12 en 18 jaar, maken speciaal voor deze middag een nieuwe productie, begeleid door een professionele maker. De Nationale Jeugdraad (NJR), Kunstbende en Het Zuidelijk Toneel (HZT) houden de middag om het jonge talent van de Kunstbende een extra podium te bieden.

Hier Zijn Wij is een onderdeel van het project En Nu Wij, een unieke samenwerking tussen de NJR en HZT, ontstaan vanuit de ambitie van de twee organisaties om jongeren door middel van kunst en cultuur bij politiek en maatschappelijke issues te betrekken. De producties die de jongeren maken, haken aan bij actuele maatschappelijke onderwerpen die hen bezighouden.

Singer-songwriter, acteur en gitarist Lucas Hamming treedt ook op tijdens Hier Zijn Wij. Voor Lucas, zelf ook ooit deelnemer aan Kunstbende, was meedoen aan deze wedstrijd dé springplank naar de grote podia.

Hij belandde in de finale van de tweede editie van de televisietalentenjacht De beste

singer-songwriter van Nederland en in 2014 werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Zijn single Never Let You Down was in 2015 3FM Megahit. Hamming schreef in 2016 het anthem voor 3FM Serious Request, 'Are You with Me'. Vorig jaar verscheen zijn tweede album Luck Is for Suckers.

Deelnemers
Enkele van de deelnemers die op 3 juni hun talent laten zien zijn Sjors de Haas (Tilburg, winnaar muziek), Rachel van de Burgt (Mariahout, winnaar theater), Tim van Loon (Kaatsheuvel, winnaar film) en Casper Slakes (Oss, winnaar literatuur). De ook nog piepjonge dj Joshua J sluit de middag af.

De talenten maakten speciaal voor deze middag een nieuwe productie, met hulp van: DJ DNS, Tilt Festival, De Pont, BROET Basement, DansBrabant, POPEI en Het Zuidelijk Toneel. Hier Zijn Wij is van 14.00 tot 18.00 uur bij Club Smederij in de spoorzone.

Meer berichten