Ad Verhoeven en Hans Heijmans bij de oude brandweerwagen die door Ad als hobby wordt onderhouden
Ad Verhoeven en Hans Heijmans bij de oude brandweerwagen die door Ad als hobby wordt onderhouden (Foto: )

Lintjes voor twee brandweermannen

Locoburgemeester Hans Kokke, afkomstig uit Udenhout, vond het een eer om lintjes uit te kunnen reiken aan twee dorpsgenoten: Ad Verhoeven en Hans Heijmans. Zij ontvingen op zaterdag 26 mei een Koninklijke onderscheiding en zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Jan Loonen

UDENHOUT - Zij krijgen deze onderscheiding voor hun langdurige inzet als vrijwilliger van de Brandweer Udenhout. Ze namen zaterdag afscheid als vrijwillig brandweerman tijdens een feestavond in de Brandweerkazerne in de Van Heeswijkstraat in Udenhout.

Ad Verhoeven (64) was 41 jaar lang actief als vrijwillig brandweerman en Hans Heijmans 36 jaar. Op 1 januari 1977 kwam Ad Verhoeven in dienst van de brandweer Udenhout. Hij heeft diverse professionele opleidingen gevolgd en deelgenomen aan steeds terugkerende trainingen om het werk van brandweerman zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Hans Heijmans kwam op 1 juni 1981 in dienst als vrijwillig brandweerman. Ook hij heeft vele opleidingen en trainingen doorlopen, van brandwacht tot hoofd brandwacht en daarnaast ook nog tot chauffeur pompbediener. Ook hield hij zich bezig met het opleiden van collega's en met de kledingcommissie.

Beide heren deden het werk als vrijwillig brandweerman naast hun baan. Op 1 februari zijn zij beiden gestopt met hun werk als brandweerman.

Meer berichten