Foto:

'Zelfverzekerde vrouw is het mooist'

De 23-jarige Sharena Rodriguez Pineda uit Tilburg vond de Nederlandse badkleding maar saai. Al sinds ze een jong meisje was, wilde ze een kledinglijn beginnen. Na haar studie Fashion en Design in Den Bosch en een zomer werken in Mallorca, durfde ze de grote sprong te wagen: SharenaRodriguez swimwear collection is een feit.

Door Jacky Eickes

TILBURG - Afgelopen maandag, 28 mei, lanceerde ze eindelijk haar website en daarmee haar hele collectie badkleding. Bloed, zweet en tranen kostte het Sharena, maar het is toch gelukt. "Mensen vergeten vaak hoeveel energie het kost om zoiets te gaan doen, maar ook hoeveel geld. En je weet natuurlijk niet of het een succes wordt. Ik vind het vooral belangrijk dat ik een lijn creëer waarin vrouwen zich zelfverzekerd voelen. Én die van hoge kwaliteit is en niet saai, zoals veel Nederlandse badkleding."

De volledige collectie is gemaakt van Italian Lycra. "Alles sluit naadloos aan op het lichaam. Dat wilde ik ook echt; dat de badkleding de vormen van de vrouw zou volgen en accentueren. Ik heb iets gemaakt voor alle lichaamstypes; van XS tot XL."

De 23-jarige leerde naaien, concepten bedenken en het gehele proces van fashion, tijdens haar studie op het Koning Willem I College in Den Bosch. "Het was voor mij een mooi moment om die stap te zetten na mijn zomer werken in het buitenland. Ik moest toch werk zoeken, dus waarom niet voor mezelf beginnen?" Het idee voor een badkledinglijn was er al langer, maar Sharena begon in september met het uitdenken van het hele concept. "De uiteindelijke keuze voor badkleding is omdat ik daar niet té breed mee ga, zoals met kledinglijnen en ik er toch veel kanten mee uit kan, dus ook creatief kan zijn. En ik vind badkleding zelf ook heel tof, ik wil natuurlijk wel mijn eigen lijn kunnen dragen."
Ze ging op zoek naar een goede producent en had uiteindelijk een klik met een Nederlander die samenwerkt met een bedrijf in Bulgarije. De stof kocht ze in bij een ander bedrijf. "Ik heb de kleuren 'off white', 'light grey', 'dark grey' en 'orange red'. Als het een succes wordt ga ik meerdere kleuren gebruiken, maar ik wilde voor in het begin vooral afstappen van de standaard kleuren. Dus geen zwart of wit, maar iets unieks."

Alles van haar collectie zou ze zelf dragen. "Niets knelt en er zit overal elastiek in, zodat het rekbaar is, maar niet 'uitlubbert' na een paar keer dragen. En alles blijft op zijn plek zitten, waardoor het mooi over de huid valt en als het ware een tweede huid creëert.

Alles zodat een vrouw zelfverzekerd is in haar badkleding, want er is niets mooiers dan een zelfverzekerde vrouw."

Sharena wilde een lijn die 'clean' is. Geen poespas of stiksels. "Je wil de stof en het ontwerp voor zich laten spreken, niet drukke of gekke printjes." Ook vond ze de promotie belangrijk. "Daar - en in het vinden van de juiste modellen - heb ik ook veel energie en geld in gestoken. Alles moet heel professioneel zijn en echt iets toevoegen. Als je ergens aan begint, moet je het ook goed doen hè."

Meer berichten