Foto:

Tilburg heeft mini-burgemeester

Het heeft lang geduurd maar Tilburg krijgt eindelijk voor het eerst een vrouwelijke burgemeester, een mini-burgemeester, wel te verstaan. Voorlopig hoeft burgemeester Weterings dus niet te vrezen voor zijn baan. De 8-jarige Sumana Ganesh is onlangs in het kader van een buurtinitiatief in de wijk Zorgvlied, de eerste mini-burgemeester van de wijk geworden. Zij is daarmee ook meteen de eerste mini-burgemeester van Tilburg. Op 21 mei heeft Sumana Ganesh (8) officieel de Sleutel van Zorgvlied ontvangen en kan daarmee haar rol gaan vervullen.

TILBURG - De mini-burgemeester maakte op vrijdag 25 mei haar opwachting op de Bredaseweg voor de opening van de Zorgvlied Wijk Wandelroute Tilburg. Daar bewandelde zij samen met kinderen van basisschool Christoffel een kilometer van het educatief traject van de wandelroute onder begeleiding van een Brabants draaiorgel.

Sumana opende met de andere kinderen een speciaal deeltraject dat is toegewijd aan de Koninklijke Kilometer van Tilburg, de wandeling die Koning Willem-Alexander op zijn vijftigste verjaardag vorig jaar in het centrum van Tilburg maakte. De kinderen van basisschool Christoffel maakten daarbij de langste stoepkrijttekening van Tilburg maken met als titel: Mijn Levenswandel.

Het toegewijde deeltraject van de wandelroute is gemarkeerd door twee Tilburgertje-perkpaaltjes die als speciale editie door Melis Gieterijen Tilburg in het oranje zijn uitgevoerd met het wapen van Tilburg en opschrift: Koningsdag Tilburg, 27 april 2017.

Meer berichten