Foto:

Hospice viert het leven met aandacht voor sterven

Hospice de Sporen deed op 24 mei mee aan de nationale Dag van de aandacht voor het sterven. Door het leven in al zijn facetten te vieren, heeft het hospice invulling gegeven aan de dag. Genieten van alles wat het leven de moeite waard maakt: lekker eten, muziek, mooie bloemen, verwennerij, maar bovenal de aandacht en de liefde voor elkaar.

TILBURG - Ingespannen tuurde het jongetje met zijn donkere ogen naar het schilderij, waar hij vervolgens heel voorzichtig met zijn penseel de eerste streken op zette. Zijn mama, van wie hij weet dat ze niet meer beter kan worden, zat naast hem en kleurt de vlakken in die hij schildert. Zo maken zij samen een prachtig schilderij.

Intussen genoot een andere cliënt van een handmassage, gegeven door een van de schoonheidsspecialisten van het hospice. Een familielid die al de hele dag aan het waken was, ontvangt een ontspannende massage van de schouders.

Iedereen genoot van de lekkere hapjes die voor deze high tea gemaakt zijn door studenten van De Rooi Pannen. Zij hebben, geheel belangeloos, een bijdrage geleverd aan deze middag. De bloeiende planten die Gardenmaster Sjef Oerlemans ter beschikking stelde, fleurden de huiskamer op en zorgden voor de finishing touch. Harpiste Margreth Forest, die de bijeenkomst muzikaal opluisterde, bood een cliënt aan om ook een stukje op de harp te spelen.

Meer berichten