Wethouder Erik de Ridder overhandigt een ‘Benkske’ aan Wilbert Wolfs, Group of Butchers. Group of Butchers ontvangt de prijs vanwege haar innovatiedrift en snelle groei.
Wethouder Erik de Ridder overhandigt een ‘Benkske’ aan Wilbert Wolfs, Group of Butchers. Group of Butchers ontvangt de prijs vanwege haar innovatiedrift en snelle groei. (Foto: )

Group of Butchers bedrijf van de maand

Group of Butchers is uitgeroepen tot 'Tilburgs bedrijf van de maand'. De Tilburgse bedrijven van de maand zijn ambassadeurs voor Tilburg. Group of Butchers ontvangt de prijs vanwege haar innovatiedrift en snelle groei. Daarmee is het bedrijf een grote speler in de Benelux met vijf vestigingen in Nederland en twee in België.

TILBURG - Wethouder Erik de Ridder reikte de prijs uit tijdens een bezoek op 24 mei. "Group of Butchers is een bedrijf waarvan niet veel mensen weten dat het in Tilburg gevestigd is. En waarvan niet veel mensen weten hoe succesvol het is!"

Group of Butchers maakt voornamelijk private label vleeswaren voor de retail, het gespecialiseerde kanaal, de out-of-home-markt en (airline) catering. Je komt de naam dan ook niet tegen als productnaam.

Wilbert Wolfs, mede-oprichter en eigenaar: "Het bedrijf bestaat uit een groep enthousiaste medewerkers, waaronder veel slagers en behoort tot een van de grootste vleesverwerkers in Nederland. We verwerken vlees tot vleeswaren en worsten, als voorbeeld: de openingsweek van het barbecueseizoen verkochten we 68 kilometer barbecueworst in een weekend. Verder rollen er elke week zo'n twee miljoen gehaktballen uit de braadlijn."

In Tilburg is het hoofdkantoor gevestigd en worden de gegrilde producten gemaakt, in de productie werken ruim 100 enthousiaste personen.

Innovatie
Wilbert: "Hier is ook ons experience center gevestigd. In deze ruimte kunnen klanten de kennis op doen over de producten die ze afnemen, over de beste manier van presenteren van deze producten en de verschillende vleeswaren en concepten uitproberen. Wij geloven dat er een sterke behoefte is aan innovatie binnen onze categorie. En we willen onze klanten laten zien dat wij niet afwachten tot zij een wens hebben. Wij innoveren omdat we onze klanten willen laten kennismaken met vernieuwing."

Meer berichten