Obstacle Course Running (OCR) is de snelst groeiende sport ter wereld. Belangrijk bij een Obstacle Run is dat er veel uitdaging in het parcours zit, maar ook dat iedereen van jong tot oud kan deelnemen.
Obstacle Course Running (OCR) is de snelst groeiende sport ter wereld. Belangrijk bij een Obstacle Run is dat er veel uitdaging in het parcours zit, maar ook dat iedereen van jong tot oud kan deelnemen. (Foto: )

Highland Edition - Obstacle Run (foto's)

De Obstacle Run op 16 en 17 juni aan de Bleukweg in Tilburg staat geheel in het teken van het Schotse Highlands. In de Game Arena wordt het NK Highland Games gehouden waar duidelijk wordt wie de sterkste man van Nederland is.

TILBURG - Obstacle Course Running (OCR) is de snelst groeiende sport ter wereld. Belangrijk bij een Obstacle Run is dat er veel uitdaging in het parcours zit, maar ook dat iedereen van jong tot oud kan deelnemen.

Over het weekend bedwingen 1500 deelnemers het parcours van 12 kilometer met 37 gebouwde hindernissen terwijl iedereen op zijn of haar eigen niveau de uitdaging aangaat. Deelnemers kunnen kiezen om mee te doen aan de 6, 12, 18, 24 of 30 kilometer. Ieder half uur start een Clan na een warming-up aan de run en kruipt door modder, klimt over hindernissen en overwint angsten als hoogte, kleine en donkere ruimtes.

Op 16 juni kunnen 's middags teams van 5 deelnemers samen strijden voor de titel 'Beste Clan of the 2018 Gathering'. Gedurende een strijd bestaande uit 3 onderdelen zien de bezoekers welk team elkaar het beste helpt, samenwerkt en strijd voor de eer van de Clan.

Verzamel je sportvrienden, collega's en familie en kies een Clan. Bij de Clan start waves kan je samen starten ongeacht welke afstand je loopt.

De Clan's Man Tough Wave is bedoeld voor de hard runners die zonder vertraging en afleiding het parcours willen afleggen. Dit is ideaal voor de serieuze en professionele OCR-lopers die zich continu willen verbeteren.

Op 17 juni overwinnen families samen over het parcours over 3 of 6 kilometer. Gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar samen klimmen over Urguhart Castle , aan de Waterswing hangen en door de mud trenches kruipen. Inschrijven voor de run kan via www.obstacleworld.nl.

Deelnemers en bezoekers kunnen zich ook met andere dingen vermaken in de Game Arena op het evenemententerrein. Zo kan er worden geschminkt in de kleuren van de Clans. De kleinsten kunnen spelen in de PICNIC Kids area met springkussen, kleurplaten en voetbalgoals. Bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten en de verschillende bieren proeven bij de Beer Barrel.

Ook kunnen bezoekers de krachtmetingen van de Sterkste Mannen van Nederland en Belgie aanschouwen tijdens het NK Highland Games. Zelf kunnen ze hun klim- en klautertechnieken oefenen op de Obstacle Box.

Meer berichten